fra tilsurdejtil næste gang. Hvis ikke der tilsættes kulør, så er brødet ret lyst, uanset hvor meget rugmel det indeholder - men check dit køberugbrøds indholdsliste
Jeg valgte at røre den sammen i hånden, for mine arme trænger til lidt muskler, og man kan jo ligeså godt tage al den motion og træning med, som man kan få
Særligt er Thomas' egen favorit brød medsurdej, malt og ristede solsikkekerner. Når det en elastisk dej, og den har samlet sig (jeg glemte billede), saml den til en kugle og dæk den til
Der er ikke tale om et rugbrød men om et rugbrød hvor jeg blander disse sorter med manitoba hvedemel som har en ekstra hæveevne, og naturligvis også noget surdej
¨ Vi danskere elsker vores rugbrød og vi kendt i hele verden for dette lækre surdejs produkt og jeg kunne slet ikke holde tanken ud at jeg aldrig skulle spise rugbrød igen
Men hvorfor så det… jo fordi rugbrød, der er lavet på surdej og kun på rug er mindre skadeligt. Surdej og langtidshævning neutraliserer lektinerne og gør dem uskadelige for den menneskelige organisme
I dag er jeg startet op på en surdej efter at havde læst en masse fif på et forum, jeg er på. Kan slet ikke følge med i øjeblikket, synes der sker så meget, har ikke engang overskud til at forsøge med en masse spændende kreativt, så det er mest lidt strikkeri, der bliver gjort lidt ved
Efter min guide tilsurdej, har jeg jo lovet, at jeg ville lave rugbrød. ) Ælter man, som mig, på maskine, kan man jo i mellemtiden, meget passende, vaske sin beholder tilsurdej, så den er klar, gøre forme klar, putte bagepapir i, hvis der skal det, hakke hasselnødderne meget groft en gang, hvis man vil det, det gør jeg, og ellers gøre resten af ingredienserne parat
Så har du en dejlig surdej. Det er her du skal tage hvad der svarer til et halvt lille syltetøjsglas af dejen og gemme det i køleskabet indtil du skal bage næste rugbrød
Dejen er lavet på surdej og hvis du ikke har sådan en, så kan man lave en fordej og tilsætte gær til dejen og alligevel bage, men jeg vil nu anbefale at man tager sig tid til at lave en surdej
fra tilsurdejtil næste gang. Hvis ikke der tilsættes kulør, så er brødet ret lyst, uanset hvor meget rugmel det indeholder - men check dit køberugbrøds indholdsliste
Jeg har en surdej som står på mit køkkenbord vi kalder den for Egon III (Egon I og Egon II er desværre afgået ved døden) men den her er fantastisk, og vi rører i den flere gange om dagen og den har indtil videre leveret et par rugbrød som virkelig er blevet lækre