Surdej til rugbrød med billede opskrifter

Solsikkerugbrød uden surdej

Solsikkerugbrød uden surdej

Jeg valgte at røre den sammen i hånden, for mine arme trænger til lidt muskler, og man kan jo ligeså godt tage al den motion og træning med, som man kan få
{ Kanel-snurre } med kardemomme og kanel remonce

{ Kanel-snurre } med kardemomme og kanel remonce

Særligt er Thomas' egen favorit brød medsurdej, malt og ristede solsikkekerner. Når det en elastisk dej, og den har samlet sig (jeg glemte billede), saml den til en kugle og dæk den til
Vårbrød med gulerødder

Vårbrød med gulerødder

Der er ikke tale om et rugbrød men om et rugbrød hvor jeg blander disse sorter med manitoba hvedemel som har en ekstra hæveevne, og naturligvis også noget surdej
Allergikost Mørk Kernebrød Melmix Anmeldelse

Allergikost Mørk Kernebrød Melmix Anmeldelse

¨ Vi danskere elsker vores rugbrød og vi kendt i hele verden for dette lækre surdejs produkt og jeg kunne slet ikke holde tanken ud at jeg aldrig skulle spise rugbrød igen
Gluten – en fandens værk

Gluten – en fandens værk

Men hvorfor så det… jo fordi rugbrød, der er lavet på surdej og kun på rug er mindre skadeligt. Surdej og langtidshævning neutraliserer lektinerne og gør dem uskadelige for den menneskelige organisme
Åh altså, jeg kan bare ikke følge med længere

Åh altså, jeg kan bare ikke følge med længere

I dag er jeg startet op på en surdej efter at havde læst en masse fif på et forum, jeg er på. Kan slet ikke følge med i øjeblikket, synes der sker så meget, har ikke engang overskud til at forsøge med en masse spændende kreativt, så det er mest lidt strikkeri, der bliver gjort lidt ved
Rugbrød med kerner og 75% fuldkorn

Rugbrød med kerner og 75% fuldkorn

Dejen er lavet på surdej og hvis du ikke har sådan en, så kan man nøjes med fordejen og tilsætte gær til dejen og alligevel bage
Rugbrød

Rugbrød

Efter min guide tilsurdej, har jeg jo lovet, at jeg ville lave rugbrød. ) Ælter man, som mig, på maskine, kan man jo i mellemtiden, meget passende, vaske sin beholder tilsurdej, så den er klar, gøre forme klar, putte bagepapir i, hvis der skal det, hakke hasselnødderne meget groft en gang, hvis man vil det, det gør jeg, og ellers gøre resten af ingredienserne parat
Lærerens rugbrød

Lærerens rugbrød

HUSK at tage en portion fra tilsurdej, som sættes på køl med det samme. Du kan også bruge andre surdejsopskrifter, så længe det er tilrugbrød
Rugbrødseksperiment nr. 2

Rugbrødseksperiment nr. 2

Så har du en dejlig surdej. Det er her du skal tage hvad der svarer til et halvt lille syltetøjsglas af dejen og gemme det i køleskabet indtil du skal bage næste rugbrød
Rugbrødsbrud

Rugbrødsbrud

–også selvom at der hverken er brugt surdej eller langtidshæving. Som frokost med et stykke ost eller bare som den er, kommer den bedst til sit fulde
Rugbrødssnack

Rugbrødssnack

Dejen er lavet på surdej og hvis du ikke har sådan en, så kan man lave en fordej og tilsætte gær til dejen og alligevel bage, men jeg vil nu anbefale at man tager sig tid til at lave en surdej

Farmor og surdej

Jeg har en surdej som står på mit køkkenbord vi kalder den for Egon III (Egon I og Egon II er desværre afgået ved døden) men den her er fantastisk, og vi rører i den flere gange om dagen og den har indtil videre leveret et par rugbrød som virkelig er blevet lækre