Surdej til lyst brød opskrifter

Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrød med frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges tillystbrød også
Surdej til lyst brød

Surdej til lyst brød

F. ø. r. s. t. e. g. a. n. m. u. d. j. o. p. ,. k. l. å. i. 1. 0. f. D. v. æ. M. b. y. 2. h. H. G. 3. 5
Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Jeg prøvede for nogle år siden at lege med surdejetil hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Græskarrugbrød uden surdej

Græskarrugbrød uden surdej

) Opskriften er lavet med udgangspunkt i mit solsikkerugbrød uden surdej, men denne gang er der bare tilsat andre kerner end i sidste opskrift, og selvom jeg faktisk godt kunne tænke mig lidt mere smag i mit sidste rugbrød - nemlig det med solsikkekerner, så var det slet ikke nødvendigt i dette brød

Sådan laver du en surdej

Her fandt jeg så ud af, at man skal passe på med at bruge rugmel til sin surdej – hvilket jeg havde gjort de to foregående gange
Ølandshvedeboller med surdej

Ølandshvedeboller med surdej

Rør godt med røremaskinen til dejen er ensartet. Udgangspunktet for de her ølandshvedeboller med surdej er det samme som verdens bedste surdejsbrød
Koldhævede valnøddestykker

Koldhævede valnøddestykker

Det er ikke længe siden, at jeg fik lysttil at lave min egen surdej, og valnøddestykkerne er derfor mit første forsøg på hjemmebag med surdej
Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Jeg havde egentlig overvejet at lave både en slags pandekager eller madmuffins som tilbehør, men jeg er vild med røstikartoflerne og fik lysttil at se, om det kunne lade sig gøre at lave dem med en rest kogte kartofler i stedet for at bruge rå, revne kartofler
AMO Surdejsbrød

AMO Surdejsbrød

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed at jeg ikke er tilhænger af brødblandingerne, jeg foretrækker selv at blande  mit mel efter hvad jeg godt kunne tænke mig der skal i og har ikke så meget lysttil at få de ekstra tilsætningsstoffer som der ofte er i disse melblandinger i mit brød
Grovbrød

Grovbrød

Grovbrød med surdej, Tidsforbrug. Start med at blande vand, gær, salt og surdej. Sidst men ikke mindst anvender jeg også lidt lyst maltmel i, som man sagtens kan vælge at udelade, men det er med til at forbedre grovbrødets hæveevne og giver samtidig en god dyb smag tilbrødet
Vårbrød med gulerødder

Vårbrød med gulerødder

Der er ikke tale om et rugbrød men om et rugbrød hvor jeg blander disse sorter med manitoba hvedemel som har en ekstra hæveevne, og naturligvis også noget surdej

Koldhævede valnøddestykker

Det er ikke længe siden, at jeg fik lysttil at lave min egen surdej, og valnøddestykkerne er derfor mit første forsøg på hjemmebag med surdej
Åh altså, jeg kan bare ikke følge med længere

Åh altså, jeg kan bare ikke følge med længere

I dag er jeg startet op på en surdej efter at havde læst en masse fif på et forum, jeg er på. Mariehønen er nu væk og tror den er blevet smidt ud, for den lå samme sted meget meget længe, er lidt øv over at de ikke har lysttil at være en del af et sjovt og hyggeligt projekt, men det må jeg vist bare finde mig i
22 ting du (nok) ikke vidste om mig

22 ting du (nok) ikke vidste om mig

Hvis jeg skal vælge, så er det friskbagt (surdejs)brød med smør. Jeg håber, at I har lysttil at lære mig lidt bedre at kende og synes, at det er lige så hyggeligt som jeg