Surdej til kage opskrifter

Ølandshvedeboller med surdej

Ølandshvedeboller med surdej

Rør godt med røremaskinen til dejen er ensartet. Lækre, sprøde, saftige ølandshvedeboller bagt med surdej – en bid af himlen
Jeg Elsker Dig, Surdej

Jeg Elsker Dig, Surdej

For mig at se er det både billigere og bedre bare at leve surdejen selv, især hvis du er dén der bager brød til familien et par gange om måneden og så er det det
Varme Vinterboller

Varme Vinterboller

Det er nogle dejligt kraftige næsten rugbrødsagtige surdejsboller med en mørk dybde i smagen som kommer fra den mørke øl og malten, som samtidig også har en sødme så man næsten tænker lidt på kage
Koldhævede valnøddestykker

Koldhævede valnøddestykker

Det er ikke længe siden, at jeg fik lyst til at lave min egen surdej, og valnøddestykkerne er derfor mit første forsøg på hjemmebag med surdej
Vægttab - status

Vægttab - status

Rør det hele godt sammen og rør mindst en gang om dagen i de næste ti dage tilsurdejen er klar til brug
Verdens bedste surdejsbrød

Verdens bedste surdejsbrød

For smør skal der til et godt surdejsbrød Måske jeg skulle gå på slankekur på et tidspunkt… Nå, det må blive en anden dag, for jeg har også masser kager i kø til at dele med jer

Koldhævede valnøddestykker

Det er ikke længe siden, at jeg fik lyst til at lave min egen surdej, og valnøddestykkerne er derfor mit første forsøg på hjemmebag med surdej
Surdejsbrød med ølandshvede og hørfrø

Surdejsbrød med ølandshvede og hørfrø

Derudover så var det vigtigt for mig med en ovn, der har et stort indre rum, så jeg kan få nogle bageplader med plads til så mange kager eller brød ad gangen som muligt
Boller med surdej og brødkryderi

Boller med surdej og brødkryderi

Smuldr gæren i lunken vand, og rør gæren ud til den er opløst. Af min september Foodie Penpal fik jeg surdej og brødkryderi
Brød med surdej.

Brød med surdej.

Jeg har taget min inspiration der og som altid, modificeret det lidt, så det passede til, hvad jeg lige har i køkkenet
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Og apropos KitchenAid, vil jeg lige fastslå at man sagtens kan fremstille gode brød og kager UDEN sådan en
Langtidskoldhævet surdejsbrød med lakrids og ølandshvedemel

Langtidskoldhævet surdejsbrød med lakrids og ølandshvedemel

Og eftersom Meyers bageri-bog endnu ikke er blevet anvendt til andet en brunsviger, ciabattabrød og en mislykket surdej, fandt jeg det passende at prøve hans berømte ølandshvedebrød, hvor almindelig hvedemel eller andet i den dur ikke indgår i opskriften
Rugbrødsbrud

Rugbrødsbrud

–også selvom at der hverken er brugt surdej eller langtidshæving. Efter at have besøgt La Glace, at have været på glyptoteket, til Tina Dickow koncert i Glassalen, på Sticks & Sushi og slentret op og ned af Strøget Nygade, kunne vi endnu ikke dy os for at købe nogle rugbrødshapsere i Lagkagehuset
Julebrød

Julebrød

Krydret brød med surdej, Tidsforbrug. Jeg bruger også noget kardemomme i det her brød til at give ekstra krydderismag, jeg syntes ikke man skal bruge nellikker eller kanel eller lignende, det bliver for markant i smagen og det er stadig et brød og ikke en kage
Brød til julen

Brød til julen

Al brød til julefrokosten er lavet med surdej og den tager en lille uge at få klar. Jeg har skrevet om surdejen sidst i dette opslag, men har man ikke surdej, så kan de godt bages uden
Nybagt rugbrød dufter i køkkenet

Nybagt rugbrød dufter i køkkenet

Det lille glas er blevet til en surdejtil hvidt brød. Sidste år fik jeg en god gammel surdej af min spanskven Erik og fik også anbefalet bageforme fra Eva Professionel rugbrødsform