For mig at se er det både billigere og bedre bare at leve surdejen selv, især hvis du er dén der bager brød til familien et par gange om måneden og så er det det
Det er nogle dejligt kraftige næsten rugbrødsagtige surdejsboller med en mørk dybde i smagen som kommer fra den mørke øl og malten, som samtidig også har en sødme så man næsten tænker lidt på kage
For smør skal der til et godt surdejsbrød Måske jeg skulle gå på slankekur på et tidspunkt… Nå, det må blive en anden dag, for jeg har også masser kager i kø til at dele med jer
Derudover så var det vigtigt for mig med en ovn, der har et stort indre rum, så jeg kan få nogle bageplader med plads til så mange kager eller brød ad gangen som muligt
Og eftersom Meyers bageri-bog endnu ikke er blevet anvendt til andet en brunsviger, ciabattabrød og en mislykket surdej, fandt jeg det passende at prøve hans berømte ølandshvedebrød, hvor almindelig hvedemel eller andet i den dur ikke indgår i opskriften
–også selvom at der hverken er brugt surdej eller langtidshæving. Efter at have besøgt La Glace, at have været på glyptoteket, til Tina Dickow koncert i Glassalen, på Sticks & Sushi og slentret op og ned af Strøget Nygade, kunne vi endnu ikke dy os for at købe nogle rugbrødshapsere i Lagkagehuset
Krydret brød med surdej, Tidsforbrug. Jeg bruger også noget kardemomme i det her brød til at give ekstra krydderismag, jeg syntes ikke man skal bruge nellikker eller kanel eller lignende, det bliver for markant i smagen og det er stadig et brød og ikke en kage
Al brød til julefrokosten er lavet med surdej og den tager en lille uge at få klar. Jeg har skrevet om surdejen sidst i dette opslag, men har man ikke surdej, så kan de godt bages uden
Det lille glas er blevet til en surdejtil hvidt brød. Sidste år fik jeg en god gammel surdej af min spanskven Erik og fik også anbefalet bageforme fra Eva Professionel rugbrødsform