Eller for tør. Jeg har efterhånden lidt erfaring indenfor det der med surdej. Derfor har jeg her samlet mine dont’s til jer, så i ved hvad i IKKE skal gøre, når i kaster jer ud i kunsten at lave en surdej
En dej skal typisk hæve til dobbelt størrelse. Jeg har anvendt surdej (du kan evt bare købe surdej), som jeg selv har dyrket efter denne nemme surdej opskrift
Kan jeg erstatte gæren med surdej. Derefter tørrer det ud. Hvis du fx tager halvt vand og halvt våd surdej, så ender du med et surdejsbrød der er lidt mere fast
Jeg har også længe haft en crawing efter tunmousse, så det står på listen over ting, jeg håber på at kunne prøve at spise inden for det næste års tid, når jeg tør tage chancen i forhold til min mave
brød med våd dej, mere tør dej, teboller, knækbrød og et fantastisk rugbrød. 1 dl surdej. 1 dl surdej. Sidste jul fik jeg et gavekort af min mand til et bagekursus fra Meyers køkken
Husk at kom noget af den anden dej ned i din surdej også, så du ikke "løber tør". Jeg prøvede for nogle år siden at lege med surdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Det nye produkt “Surdejsbrød” kommer meget naturligt ud af at det i stigende bliver mere og mere populært at bage gode brød selv og surdejen er meget positivt ladet, bagere reklamerer med brød på surdej, supermarkeder at begyndt at føre tør-surdej og rigtig mange har selv en surdej stående nu
Da det laves uden surdej eller fordej, og primært hæver på almindeligt købegær, er der ikke tid til at brødet kan nå at udvikle den gode brødsmag på den helt naturlige måde
Hold lidt igen, så du ikke får en for tør dej. Jeg har længe godt kunne tænke mig at lave et lækkert, sprødt og smagfuldt brød, men i og med at jeg har formodet at dræbe mine sidste to surdeje, har jeg ikke rigtig haft muligheden for det, før nu