J. e. g. b. a. r. i. k. o. f. t. u. ø. d. s. å. h. j. ,. n. v. l. m. ). 1. S. 6. p. T. c. 3. I. 4. 5. 0. (. 7. 9. 2. 8. æ. y. K. L. -. /. F. G. D. H. R. B
Kom rugkerner, hvedekerner, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i en stor skål sammen med vandet og surdejen, og lad det stå i minimum 8 timer (sæt det evt. Surdej 400 g
Surdejen får man af nogen, man kender, ellers laver man selv een, der er en opskrift her. Her ses min morfar i gang med sit arbejde som rugbrødsbager på Hollandske Mølle i Helsingør
brød, opskrift, rugbrød, surdej. (samme fremgangsmåde hver gang, beskrevet i opskriften på surdej). Det var min søde nabo, der sammenlignede smag, krumme og udseende af mit nyeste rugbrød med et fra Lagkagehuset
Smør en stor rugbrødform med olie og kom dejen i formen. Brød eller rugbrød det bestemmer du selv, godt smager det og er rig på omega 3, plus at så behøver du ikke at bruge surdej
Rugbrødet er nemlig bagt med surdej på den gammeldags måde, og det kan nemt smages. Surdejen kan man få gratis enten hos Meyers, hvis man medbringer sin egen beholder, eller helt sikkert hos sin kollega, tante, ven, nabo, bedstemor eller en helt sjette
I en anden skål, blandes først øl, surdej, gær, salt, maltmel og sirup sammen. Rugbrød. Megakerne rugbrød er opkaldt efter den store andel af hele kerner der er i det her rugbrød
2 dl surdej. Bland ingredienserne. Hæv et døgn. Puttes i to smurte forme. Efterhæv 1 time. Bages nederst i ovnen ved 175 grader i halvanden time 2 BRØD
Idéen var at prøve at fremstille surdej. Denne gang skulle det så bestå prøven i et mørkt brød - og det gjorde det, selv på vores "rugbrøds-jomfrurejse"
Bland ingredienserne til dit yndligsrugbrød i resten af surdejen og brug røremaskinen flittigt. Jeg startede min egen surdejen fra bunden, plejede den og passede den, til den blev moden
I sidste weekend begyndte mit projekt rugbrød med surdej, som jeg længe har haft under opsejling (i hovedet), men nu er det ved at blive ført ud i livet