• Kom kernerne i blød i vand og surdej i min. • kom dejen i en smurt rugbrødsform og lad det hæve 1 time igen. 2dl surdej (kan hentes gratis hos Meyers bageri, hvis du selv har beholder med). 1 1/2 dl skårede rugkerner. 1 1/2 dl solsikkekerner
Rugbrødet er nemlig bagt medsurdej på den gammeldags måde, og det kan nemt smages. Surdejen kan man få gratis enten hos Meyers, hvis man medbringer sin egen beholder, eller helt sikkert hos sin kollega, tante, ven, nabo, bedstemor eller en helt sjette
I en anden skål, blandes først øl, surdej, gær, salt, maltmel og sirup sammen. Start med at blande perlerug, hel emmer og skårne rugkerner i en skål og dæk dem med vand et stykke over kernerne og stil så skålen væk og overdæk den
Klassisk rugbrødmed bløde kerner bare med min egen surdej og solsikkekerner i stedet for hørfrø. I sidste weekend begyndte mit projekt rugbrødmedsurdej, som jeg længe har haft under opsejling (i hovedet), men nu er det ved at blive ført ud i livet
kerner til drys. Et virkelig godt "rugbrød" uden gluten, fra den glutenfri bagekog "Helt uden gluten". 1 dl glutenfri surdej (se indlæg om glutenfri surdej) eller 1 dl vand med 1 tsk. 170 g hele boghvedekerner. Fyld dejen i formen, glat overfladen med våde hænder, drys medkerner efter eget valg og hæv brødet på køkkenbordet i 6-8 timer under et viskestykke
) Opskriften er lavet med udgangspunkt i mit solsikkerugbrød uden surdej, men denne gang er der bare tilsat andre kerner end i sidste opskrift, og selvom jeg faktisk godt kunne tænke mig lidt mere smag i mit sidste rugbrød - nemlig det medsolsikkekerner, så var det slet ikke nødvendigt i dette brød
Jeg eeeeeelsker et godt rugbrød fyldt med spændende kerner, og som knaser lidt i kanten. Kom dejen i en brødform med bagepapir eller i en silikonebageform
brød med våd dej, mere tør dej, teboller, knækbrød og et fantastisk rugbrød. Det har taget lidt tid at finde det rigtige tidspunkt (hvor der også var plads på holdet), men i starten af denne måned var jeg afsted sammen med to veninder på bagekursus vol I
Jeg må indrømme at jeg elsker ét godt hjemmelavet rugbrød, med en surdej som virkelig er blevet plejet, men da jeg ikke syntes tiden er til det i øjeblikket, har jeg snydt lidt