En surdej er faktisk ikke så besværlig at lave eller bage med, som man måske går rundt og tror. Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrød med frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Tilsæt ingredienserne fra den pågældende dag, og rør surdejen et par gange iløbet af dagen. Nu skulle surdejen gerne snart begynde at boble og dufte syrligt
Surdejen i gang. den over i mit fine nye ”surdejs-glas”. længerevarende surdejs-forhold (. Surdej. Surdejsstarterens skal have konsistens nogenlunde som en tynd pandekagedej, og den skal opbevares ved stuetemperatur i en delvist lukket beholder, der tillader dejen at ånde
Så skal der laves surdej. En surdej giver en god smag til brød, og så holder den meget længe. Du skal selvfølgelig også tilsætte mere til din surdej, hver gang du bruger noget af den
Vigtigst af alt, så er denne opskrift nem, og giver samtidig et lækkert brød - endda uden surdej, som åbenbart hverken vil eller kan finde ud af, at samarbejde med mig
Jeg har udviklet nedenstående opskrift, da vi stod og skulle have gæster, men jeg ikke havde tid til at bruge mange timer på hævning, som jeg ellers sædvanligvis gør