Surdej med gær og kærnemælk opskrifter

Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrød med frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej

Lun kærnemælken, og rør gæren i. gær. Tilsæt salt, sirup, solsikkekerner, grahamsmel og rugmel. kærnemælk. Jeg synes, det er nemmest at røre dejen til et brød ad gangen, og derefter sætte dem ind i ovnen samtidig
Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød

Start med at blande kærnemælk, surdej, gærog salt. Grovbrød medkærnemælkogsurdej. I det her kærnemælksbrød er det mere den syrnede smag jeg vil have i brødet end det er at bruge kærnemælken som lynsurdej, så ud over kærnemælk anvender jeg ogsåsurdej
Femkornsstykker

Femkornsstykker

Start med at blande vand, kærnemælk, surdej, gær, salt, sirup og hørfrø. Udover surdej, bruger jeg ogsåkærnemælk i denne her opskrift, det giver et ekstra strejf af syrnet smag til brødet, men det kan udelades og erstattes enten med mælk eller vand
Sprøde Majsstykker med Kerner

Sprøde Majsstykker med Kerner

Start med at blande vand, surdej, kærnemæl, salt oggær. Grovboller medsurdej. Dejen er klistret og kan med fordel æltes på en røremaskine
RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Denne opskrift er nem at gå til, og den kræver ingen forberedelser i form af surdej eller fordej – dog skal dejen koldhæve i min
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Når dejen er smidig og glat kommes den i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og hæver over natten på køl
Sprødt Sirupsrugbrød - på én dag

Sprødt Sirupsrugbrød - på én dag

Fantastisk lækkert rugbrød på én dag uden at være afhængig af en surdej. Det er velsmagende med en sprød skorpe og dejligt indeni
Photo shoot og frokost rugboller

Photo shoot og frokost rugboller

Igår lavede jeg en lille slags surdej til mine frokost rugboller. I dag har jeg hygget mig med at lave små foto opstillinger, ude på gårdspladsen i det dejlige solskin
Verdens nemmeste rugbrød

Verdens nemmeste rugbrød

Vi har længe ledt efter en opskrift på rugbrød, som var nemt og hurtigt at bage, uden surdej der skal stå flere dage inden man kan bruge den
Rugbrød med gær

Rugbrød med gær

Et andet plus ved opskriften er, at der skal ikke bruges surdej, men gær. Jeg skal ikke huske på at holde en surdej i live, men kan når som helst lige røre en lækker rugbrødsdej sammen

Rugbrød med surdej og gulerødder

Opløs gæren i mælken, og bland fuldkornshvedemelet i. Opløs gæren i mælken. Sådan tilberedes rugbrød medsurdejog gulerødder
Hjemmelavede rugbrød

Hjemmelavede rugbrød

Rugbrødet er bagt med rugmel og sigtemel som giver en syrlig smag. Beklæd en bageform med bagepapir. Smuldr gærenog rør den ud i lunken vand
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Jeg er vild med hans gode brød og har derfor selv valgt at kaste mig ud i surdejsuniverset. Dæk dejen med husholdningsfilm og lad den hæve natten over i køleskabet - eller under åben himmel, hvis det er koldt nok
Lærerens rugbrød

Lærerens rugbrød

HUSK at tage en portion fra til surdej, som sættes på køl med det samme. Det nemmeste er at låne dig frem til en surdej - og kan du det, så springer du denne del over