Hæld en kop koldt vand i bradepanden i bunden, og luk hurtigt lågen for at udnytte dampen. Her fået I opskriften på et lækkert koldhævet brød lavet med øl, surdej og ølandshvede
Kan jeg erstatte gæren med surdej. Kan den laves hurtigere. Hvis du fx tager halvt vand og halvt våd surdej, så ender du med et surdejsbrød der er lidt mere fast
Det er hurtigt lavede grovboller, fordi de laves med gær og ikke surdej. Grovboller uden surdej. Det her en helt simpel opskrift på nogle hurtige lækre grovboller, som passer godt til morgenbordet eller frokostbordet
Hvis dejen deler sig, men efter et par sekunder samles (næsten) igen er den god ellers skal der tilsættes mere mel elle vand (hvi dejen ikke samler sig - mere vand, hvis den samler sig for hurtigt - mere mel)
Jeg prøvede for nogle år siden at lege med surdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Surdejsbrød holder sig generelt bedre og er stadig saftigt flere dage efter bagning og jeg tænkte jo straks, at med alt det gær der var i, så ville det her brød blive tørt lynhurtigt
Rugbrødet er nemlig bagt med surdej på den gammeldags måde, og det kan nemt smages. For hvis man fryser nogle af de friske brød ned, er der hurtigt frisk brød lige når det skal være
Da det laves uden surdej eller fordej, og primært hæver på almindeligt købegær, er der ikke tid til at brødet kan nå at udvikle den gode brødsmag på den helt naturlige måde
¨ Vi danskere elsker vores rugbrød og vi kendt i hele verden for dette lækre surdejs produkt og jeg kunne slet ikke holde tanken ud at jeg aldrig skulle spise rugbrød igen