Jeg prøvede for nogle år siden at lege med surdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Kan jeg erstatte gæren med surdej. Men man kan lave fornuftige flutes og fantastiske pizza bunde. Hvis du fx tager halvt vand og halvt våd surdej, så ender du med et surdejsbrød der er lidt mere fast
Surdejsboller med malt og kerner, Tidsforbrug. Du kan med fordel bare dem på en flutes bageplade, det gør jeg næsten altid når jeg bager boller, de er rigtig gode med deres perforering
Fuldkorns surdejsboller med honning og kerner, Tidsforbrug. Næste dag, hældes dejen ud på et bord med mel og dejen skæres ud med en kniv eller en spartel, til boller som placeres på en bageplade eller meget ferne en flutes bageplade der er perforeret
og brød/flutes i ca. Inden du går i gang, så kan du læse min ret udførlige guide til nem surdej. Hvis du ikke selv har en surdej, eller har mod på at dyrke den, så kan man købe surdej hos forskellige bagere
Til disse flutes har jeg brugt en grund-surdej og en røremaskine - jeg er sikker på, at det er surdejen og æltningen, der har gjort disse flutes så lækre og smagsfulde
Som I kunne læse i det forrige indlæg, er jeg lige nu igang med et surdejsprojekt. Surdejen har nu stået i 3 dage, og jeg kan næsten ikke vente til at komme igang med de lækreste surdejsbrød
Grovboller med surdej og rugkerne, Tidsforbrug. Du kan med fordel bruge en flutes bageplade, det bruger jeg stort set altid selv til boller ( læs mere og bageplader her )
½ dl yoghurt naturel eller surdej. ½ dl yoghurt naturel eller surdej. Brødet kan også formes til flutes eller boller, og skær bagetiden ned til cirka 20 minutter
Hvis man har noget surdej, så bliver de absolut ikke ringere af at det bliver tilsat. Jeg undlod det med nogle af dem og de blev så til flutes i stedet
Baguette eller flutes, som de også kan kaldes er et herligt multibrød. Hvis man skal bage inden for et par dage igen, kan man lade noget af fordejen blive tilbage, tilsætte 50-100 g vand og mel og dermed har man en ny fordej, eller starten til en surdej. Hvis man skal bage inden for et par dage igen, kan man lade noget af fordejen blive tilbage, tilsætte 50-100 g vand og mel og dermed har man en ny fordej, eller starten til en surdej