Kærnemælk, 4 dl vand, hvedeklid, havreklid oggrahamsmel blandes sammen, herefter skal blandingen hvile 1 1/2 time ved stue temperatur. 3 dl vand, gær, salt og sukker røres sammen, herefter tilsættes blandingen fra tidligere, og der tilsættes hvedemel efter behov. Del dejen op i 33 portioner, og form det til boller. 1 g fedt 3 dl kærnemælk. 400 g grahamsmel
Og voilá - Gode, sundeog holdbare boller lige til madpakken. Sundere - ingen e-numre. For at få nogle gode fyldige boller, der egner sig godt som madbrød, har jeg desuden suppleret medgrahamsmel
Rids flutene og pensl med vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen igennem. Rør kærnemælkoggrahamsmel sammen og lad det stå 1 1/2- 2 timer ved køkkentemperatur. Stil dejen lunt til hævning, dækket med et klæde 3/4-1 time. Slå dejen ned og form den til 4 flutes. Se flere sundeog slankende opskrifter på brød ogboller her 200 grader