Stjerneskud er en dansk perle på menukortet hos mange frokost restauranter og en ret jeg personligt elsker, desværre får man ofte serveret en udgave med alt for fed dressing og friturestegt fiskefilet
Bland i en skål med æddike, vand og salt. Kom filetterne ovenpå rugbrød, derefter syltet skalotteløg, rejer tilfældigt placeret udover fisiken og tallerkenen, mayo, radiser, rødløg, dild og persille drysses udover
Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet
Der er dog eksperimenteret med den klassiske opskrift på andre områder – f. alt det fisk jeg kunne lide dengang, rejer, fiskefilet og i luksusversionen også laks
Der er hundredevis af muligheder når man taler stjerneskud. Start med at skylle fisken og rejerne. Hæld tilsvarende mel og rasp over i hver deres skål og bland salt og peber med i raspen
Madplanen siger stjerneskud til frokost, men ak – det er ikke lige det jeg hungrer efter. Servér på en bund af salat medrejer, agurk, tomat og guacamole ved siden af