soya. Jeg er helt vild med at der er så mange smagsnuancer i én ret som kan spises med en gaffel. Bland det hele sammen og tilsæt soya, sukker, rosiner, kogte ris, halvdelen af baconternene og kyllingen som er skåret i mindre stykker
Jeg elsker alt med peanutbutter og alt asiatisk, og den cremede peanutbutterdressing går super godt til de sprøde grøntsager, den stegte ost og nudlerne
Der blev lavet grøntsagssupper, stegt kylling medgrøntsager, stegtegrøntsager i soyasauce, stegt hel fisk og ikke mindst blev der lavet en fantastisk omelet
Du kan også sagtens bruge kylling eller okse i stedet for svinekød, du kan bruge nærmest alt grønt fra køleskabet og servere med alt fra ris til nudler, stegtegrøntsager eller grøntsags/kartoffelmos
små stegte, krydrede kødboller på en bund af wokket have. Når de små kødboller er færdige, smider du grøntsagerne på panden, steger dem i et par minutter og tilsætter sambal oelek, oyster sauce, soya og vand
Her serveret med en smule soya, teriyaki krydderi og stegte bønnespirer. Alle ingredienserne kommes i en gryde, og der fyldes vand i gryden – så meget vand at det lige dækker grøntsagerne
lidt sprødt, fx stegte cashewnødder. Anret grøntsagerne på en tallerken. Jeg har længe været vild med de lune salater, fordi det er en super nem, hurtig og lækker måde at få lidt af det hele
Stegte løg. Mens ‘dejen’ er i ovnen, kan du hakke grøntsagerne. Ideen er originalt fra palæo ‘bevægelsen’, og selvom jeg generelt ikke er særlig keen på det som bevægelse, både ud fra et bæredygtighedsperspektiv, samt at mange tilhængere er noget, ahehm, ‘frelste’, så skal ret være ret – der kan sagtens komme interessante opskrifter ud at lave mad på den måde
linse-millionbøf med blomålsmos – og lidt flere stegte ris medgrøntsager. stegte ris med gulerod, fennikel, forårsløg, hvidløg, soya og friske krydderurter
Til sidst vendes nudlerne og den stegte tofu i. jeg lavede lidt om på indholdet af grøntsager, da der egentlig hverken skulle have været grønkål, lilla gulerødder eller peberfrugt i, men det lå lige der i køleskabet og skulle bruges og de erstattede så alm gulerødder og en pak choi som ikke var i live længere
Thai ruller er lavet af tynde rispapirs pandekager, du kan se på forsiden af dem om de er til frisk eller stegte Læg dem kort tid i vand - hold øje for de får hurtigt for meget