Stegeso brød opskrifter

Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Kan man bruge stegeso af glas eller keramik (römertopf), eller tupperware i stedet for. Den lange hævning er grunden til at man ikke behøver at ælte brødet
Langtidshævet grydebagt brød

Langtidshævet grydebagt brød

Brug en stålgryde, jerngryde, emaljeret gryde eller en ler - stegeso. Form så til et brød, uden dog at slå dejen helt ned
Mørkt Fenikel brød

Mørkt Fenikel brød

Ovnen tændes på 250°, og stegesoen/Römertopfen/Gryden med låg sættes i ovnen og varmer med op. Efter 30 minutter skrues ned til 230°, og brødet bages videre uden låg i ca
Kylling i fad

Kylling i fad

En af de gode ting ved kylling i fad – i hvert fald denne variant – er, at alt kastes i samme fad, gryde eller stegeso og tilberedes
Det der, virkelig gode, grydebrød.

Det der, virkelig gode, grydebrød.

Jeg har også læst rundt omkring, at man kan bruge en stegeso af ler, men jeg har endnu ikke turde ofre min mors Römertopf på et forsøg
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

eller en stegeso. Er hoppet med på bølgen med “verdens bedste brød” som bliver bagt i. Udover at være nemt at lave er brødet også sindssygt flot
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Som lovet kommer her den opskrift på kyllingepie som jeg lavede af resterne af den kylling jeg havde lavet i stegeso
Durum brød bagt i stegeso

Durum brød bagt i stegeso

Jeg har lavet et normalt brød på durum mel, men valgte at bage det i en Römertopf, eller en stegeso og så bagte jeg det ude i grillen, da den alligevel var tændt til aftensmaden
Römertopf brød

Römertopf brød

Opskriften er inspireret af Kvalimads Verdens Bedste Brød, men lavet i en Römertopf også kaldet en stegeso på dansk
Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Skorpen er sprød, men brødet er blødt og luftigt inden i, netop fordi al saft og kraft bevares, når det bliver bagt i en gryde/stegeso
Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Brødet bages nemlig i en stegeso, gryde etc. Gryden eller stegesoen kommer du ind i ovnen fra start – altså mens ovnen stadig er kold
Det perfekte brød

Det perfekte brød

Sæt en gryde, der kan tåle at gå i ovnen (gerne emalje eller støbejern), med tilhørende låg ind i ovnen, så den bliver varm - alternativt kan du også bruge en stegeso
Sammenkogt ret i Römertopf

Sammenkogt ret i Römertopf

Mangler du lidt mere inspiration, kan du købe en kogebog som er skrevet til retter i en stegeso og herunder også Römertopfen
Langtidsstegt lammekølle med øl

Langtidsstegt lammekølle med øl

i en stegeso eller støbejernsgryde, så er man sikker på at kødet ikke bliver tørt. Server med brød, som man dypper i den dejlige sauce der er kommet fra væden, salat og kartofler
Pulled pork med coleslaw

Pulled pork med coleslaw

Bland whisky og saltvand i en stegeso eller gryde, der kan tåle ovn og kom den grundigt afpudsede nakkefilet i vandet så den er dækket