oksefond ”du chef” eller anden god og kraftig fond eller bouillon – du kan selvfølgelig selv lave en fond fra bunden på gulerødder, løg og selleri, men så skal du nok påregne lidt længere tid
Når kødet er færdig i suis viden, steges det af på en pande i godt med smør og på maks varme. Forrige weekend havde vi gæster til det lækreste frokostbord, hvor steak-sandwich med langtidstilberedt flankesteak (og lidt oksemørbrad) sammen med en omgang lækre salater var på menuen
Er du i tvivl om de har fået nok, så er mindre stegetid bedre end mere, synes jeg. Det er også her timing kommer ind i billedet – kartoflerne er nemme at lave (og passer til en masse retter), men til sidst skal både bøffer, sauce og kartofler være færdige på samme tid
Det kan man sagtens gøre i god tid og så bare have dem stående klar. Og der er masser af smør i… Jeg har tit kigget på gode udskæringer af kød, så som oksemørbrad som vi fik nytårsaften, og valgt det fra, fordi jeg synes det var for dyrt
Det skal ikke være alt for indviklet at lave god mad – men det er heller ikke ret indviklet at omvikle en hel mørbrad fra en glad og fritgående gris (før den kom i fryseren altså) med salvieblade og bacon og helstege den
Vi var i god tid og var fremme ti minutter i ni og blev mødt af hektisk aktivitet i restauranten, mad og vin der i høj fart blev ekspederet ud til de sultne gæster og ved indgangen stod aftenens vært og tog imod folk der havde reserveret bord og havde man ikke det så var der ikke noget at gøre, så måtte man vende tilbage en anden god gang, for denne aften var fuldt booket op
Mål stegeskyen og tilsæt evt. Det tager kun tre kvarters tid at tilberede. Ja, oksemørbrad af da ikke af det billigste, det er da derfor, du skal lave det en hverdag … det er billigere, jo færre I er