Hvis du er til det mere stærke, så tilsæt gerne mere chili eller spidskommen. Selvom vi nu er hoppet ind i forårsmåneden, hvilket er så dejligt, så kan en varm gryderet stadig være ganske god på de kolde dage
Chili con carne – Mad skal ikke bare være stærk for at være stærk, men mad må gerne smage stærkt. Se også vores andre gryderetter som mørbradgryde elle osso buco
Det har altid været en myte, at spinat skulle være meget rig på jern og være en ekstremt sund grøntsag – Skipper Skræk spiste spinat for at blive stærk – og bevares, den har da et højt indhold af jern, men samtidig har den også et højt indhold af oxalsyre, som forhindrer kroppen i at optage kalk og … ja, jern
Du kan også tilsætte ekstra chili, hvis du ikke synes retten er blevet stærk nok. Min variant af denne klassiske gryderet er naturligvis uden kød, men stadig mættende og smagfuld
finthakket djævelsk stærk lille grøn chili – eller sambal oelek efter smag. Det blev til en fyldig gryderet med tomater, bønner fra haven og majs fra fryseren
Her få du en ret “basic” opskrift, som giver dig en lækker klump hvedekød (eller rettere tre), som du kan skære i skiver og stege, panere eller grille, eller som du kan skære i tern til din gryderet, din pizza eller hvad end du kan finde på
stødt, stærk paprika½ tsk. Tomatvæden kan du bruge i en kødsovs eller anden gryderet. 100-120 g – på tyrkisk manér ville man bruge 2 grønne chilier, men så stærk ønsker jeg ikke, min morgenmad skal være4-5 spsk. 2 grønne chilier, men så stærk ønsker jeg ikke, min morgenmad skal være. 1 tsk stødt, stærk paprika
(Jeg lavede nok fyld, så der var til rispapirruller og fortyndet med væske til en gryderet dagen efter, begge måltider til 2 personer). 1-2 Birds Eye chili fra Solhjulet meget stærk chili. 1-2 Birds Eye chili fra Solhjulet meget stærk chili