Derfor får du nu opskriften på en omgang boller, der er super nemme at lave, da du dels slipper for at have fingrene i dejen, og dels skal de ikke stå og hæve over flere omgange
Man kan bage bollerne, grille kødet og derefter frugter til dessert på én portion kul. Ælt dejen igennem og form den til 10-12 boller og tryk dem flade
For at undgå madspild bagte jeg lige endnu en omgang boller i dag. 20 boller. Jeg eksperimenterer lidt med min brødbagning og bruger lidt det jeg har i skabene og køleskabet
Kalder jeg disse boller -da jeg altid kun har bagt dem til særlige festlige lejligheder som bryllupsdage, mine egne eller andres og andre kærlige fester
Der bliver 12 stk af denne opskrift. Ingredienser100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel550 g stenkværnet fintsigtet speltmel20 g økogær15 g salt10 g lyst rørsukker4,5 dl vand2 sp olivenolie
Der bliver 12 stk af denne opskrift. Ingredienser100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel550 g stenkværnet fintsigtet speltmel20 g økogær15 g salt10 g lyst rørsukker4,5 dl vand2 sp olivenolie
Da jeg havde bagt de klassiske fødselsdagsboller lavede jeg derfor endnu en portion, hvor alt mel blev skiftet ud med speltmel, og mælken med laktosefri mælk
Der skulle naturligvis også "fejres" herhjemme, så tirsdag aften baksede jeg en dej sammen, smed den på køl natten over, og dagen efter var der boller klar til en tur i ovnen