Speltmel koldhævet boller opskrifter

Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

1,5 dl speltmel. 1,5 dl speltmel. Dette er et godt madbrød. Det er hurtigt og nemt at lave og smager rigtig godt når det lige er kommet ud af ovnen
Søndagsboller

Søndagsboller

rugmel, speltmel, havregryn osv. Koldhævetboller – de smager SÅ godt. Bollerne skal stå natten over. Hele ventetiden værd
Opskrift på alle vores dejlige boller

Opskrift på alle vores dejlige boller

Her finder i opskriften på de efterspurgte boller,som vi har hos Sigfreds Kaffebar. 1 l vand1/2 kg frossen hakket spinat1 pk gær2 spsk salt120 gram mandler375 gram havregryn1050 gram speltmel Gulerod/ingefær. 25 l appelsinjuice1/2 pk gær1 spsk salt1/2 kg revet gulerod1 spsk stødt ingefær120 gram hasselnød375 gram havregryn950 gram speltmelValnød/ale0. 1 l vand1 pk gær1/2 spsk salt60 gram abrikos60 gram tranebær300 gram havregryn300 gram grahamsmel90 gram knækket hvede720 gram hvedemelAlle deje koldhæver i min 12 timer, formes derefter i boller af ca 180 gram og bages ca 30 min ved 220 grader, afhængig af din ovn. 1050 gram speltmel. 950 gram speltmel
Gulerodsboller

Gulerodsboller

Denne gang er det blevet til gulerodsboller med solsikkekerner. Dejen koldhæver natten over på køl, og vupti – tidlig næste morgen har du tryllet lune boller frem
Rødbedeboller med timian

Rødbedeboller med timian

Jeg har leget lidt med at gøre opskriften glutenfattig, samtidig med at jeg har bevaret smagen af den gode speltmel
Enkorns brød med spelt

Enkorns brød med spelt

Man skal ikke give dejen alt for længe på røremaskinen, da den indeholder en del speltmel og spelt er ikke glad for at blive overrørt
Chokoladeboller

Chokoladeboller

kæmpedurumsmel, groft speltmel, grahamsmel eller kamut-fuldkornsmel. Lidt sundere chokoladeboller bagt på fuldkorn- og hvid hvedemel