Og hvis du, ligesom jeg, har svært ved for megen hvedemel, bliver den lige så sprød og næsten endnu mere rustik af, at der i denne opskrift er brugt speltmel – og rørsukker i stedet for almindeligt hvidt sukker
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Tilsæt dernæst fuldkorns speltmel og hvedemel og bland det grundigt sammen. Det er et let groft brød hvor jeg bruger fuldkornsspelt men også helte almindelig hvedemel
Tilsæt dernæst de knækkede hvedekerner, speltmel og fuldkorns rugmel. hvedemel+ kerner og frø til drys (efter eget valg)Rør gæren ud i det kolde vand og kom olie, sukker og salt op i også
I det kolde vand opløses gæren, hvor efter alt speltmelet og salten tilsættes. Nu tilsættes hvedemelet, hold eventuelt lidt tilbage, så konsistensen af dejen ikke bliver for tyk
Kom vand, gær, salt, fuldkornsmel, speltmel og hvedemel i en røreskål og kør i ca. 250g fuldkornshvedemel. 250g speltmel. 400g hvedemel. 250g fuldkornshvedemel. 250g speltmel. 400g hvedemel
**Speltmel eller hvedemel kan også ersatte kikærtemel. Denne version er også glutenfri, men hvis du ikke har kikærtemel, kan du fint bruge spelt- eller hvedemel i stedet
Bland først de tørre ingredienser (jeg bruger sigtet speltmel eller ølandshvede, men du kan sagtens bruge helt almindeligt hvedemel) og tilsæt derefter de våde