Der er både chiafrø og fuldkornsspeltmel i dejen, og de sørger for både smag og struktur. Sprøde, lækre flutes med masser af lufthuller, men samtidig også med bid og substans
Til suppen har jeg lavet koldhævede grovflutes. 4 flutes af denne portion. 100 g fuldkorns speltmel. Dejen deles i 4 flutes som bages ved 250 grader i ca. 100 g fuldkorns speltmel
Til jordbærbruschetta skal man bruge jordbær, friske basilikumblade, ristede skiver af flutes – gerne de lækre ‘perfekte flutes’ – de langtidshævede med speltmel – og hvidløgsolie
Flutene er lavet på havregryn, sigtet- og fuldkornsspeltmel, da de skal være Fodmap venlige. Det må man sige, at man får alvor får lavet om på, ved at servere disse farverige flutes på morgenbordet eller i madpakken
1 kg speltmel ( brugte idag ca. 900 g sigtet speltmel og en rest fuldkorns speltmel). Lad dejen hæve mindst 1 time og form derefter 4-6 flutes ( jeg æltede en rest cheddar ost i noget af dejen, for at få ostebrød og det var LÆKKERT) og lad dem hæve igen 15-45 min. alt efter hvad du har tid til den dag, tænd ovnen på 200 G stil en lille skål med vand i bunden og bag flutes i 10 min, tag dem ud og pensl med olivenolie, idag krydrede jeg med timian, havsalt, allroud krydderi og frisk cheddar ost. 1 kg speltmel ( brugte idag ca. 900 g sigtet speltmel og en rest fuldkorns speltmel)
Pizzaerne blev lavet af speltmel, idet de skulle være Fodmap venlige. Flutes med rodfrugter. Rør den grove speltmel i og tilsæt dernæst det sigtede lidt efter lidt