Speltmel flutes opskrifter

Sprøde langtidshævede flutes med chiafrø

Sprøde langtidshævede flutes med chiafrø

Der er både chiafrø og fuldkornsspeltmel i dejen, og de sørger for både smag og struktur. Sprøde, lækre flutes med masser af lufthuller, men samtidig også med bid og substans
Grove koldhævede flutes og rygende varm suppe

Grove koldhævede flutes og rygende varm suppe

Til suppen har jeg lavet koldhævede grovflutes. 4 flutes af denne portion. 100 g fuldkorns speltmel. Dejen deles i 4 flutes som bages ved 250 grader i ca. 100 g fuldkorns speltmel

Lagkagehusets speltbrød

Fordejen mættes efterfølgende med vand, lidt mere gær, salt, en god mængde sirup og fint sigtet speltmel
Sprøde baguettes

Sprøde baguettes

Nu tilsættes hvedemel eller speltmel til dejen har en fast og sammenhængende konsistens, men stadig kan røres med en grydeske (og gode armkræfter)
Madpakkeboller med rugkerner

Madpakkeboller med rugkerner

½-1 dl speltmel/eller mere grahamsmel. ½-1 dl speltmel/eller mere grahamsmel. Kønne er de da ikke, men til gengæld smager de såååå godt
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Kom et glas vand i bradepanden (giver en sprødere skorpe, men kan sagtens udelades) og bag flutesene (eller flutene
Løgfoccacia m. hytteost

Løgfoccacia m. hytteost

Tilsæt efter få minutter speltmel, fuldkornshvedemel og sigtemel og lad det ælte godt igennem, alt imens løgene snittes fint
Bruschetta med jordbær

Bruschetta med jordbær

Til jordbærbruschetta skal man bruge jordbær, friske basilikumblade, ristede skiver af flutes – gerne de lækre ‘perfekte flutes’ – de langtidshævede med speltmel – og hvidløgsolie
Flutes med rodfrugter

Flutes med rodfrugter

Flutene er lavet på havregryn, sigtet- og fuldkornsspeltmel, da de skal være Fodmap venlige. Det må man sige, at man får alvor får lavet om på, ved at servere disse farverige flutes på morgenbordet eller i madpakken
Spelt flutes

Spelt flutes

Speltmelet røres i - jeg ælter det med dejkroge på min røremaskine. Flutene lægges i en flutesform eller på et bagepapir
Flutes

Flutes

Rør først speltmelet/fuldkornsmelet og dernæst hvedemel i dejen. De her flutes smager virkelig godt, og de ser virkelig godt ud
Flutes

Flutes

1 kg speltmel ( brugte idag ca. 900 g sigtet speltmel og en rest fuldkorns speltmel). Lad dejen hæve mindst 1 time og form derefter 4-6 flutes ( jeg æltede en rest cheddar ost i noget af dejen, for at få ostebrød og det var LÆKKERT) og lad dem hæve igen 15-45 min. alt efter hvad du har tid til den dag, tænd ovnen på 200 G stil en lille skål med vand i bunden og bag flutes i 10 min, tag dem ud og pensl med olivenolie, idag krydrede jeg med timian, havsalt, allroud krydderi og frisk cheddar ost. 1 kg speltmel ( brugte idag ca. 900 g sigtet speltmel og en rest fuldkorns speltmel)
Mini pizzaer med rodfrugter

Mini pizzaer med rodfrugter

Pizzaerne blev lavet af speltmel, idet de skulle være Fodmap venlige. Flutes med rodfrugter. Rør den grove speltmel i og tilsæt dernæst det sigtede lidt efter lidt
Baguette

Baguette

med speltmel. Baguette eller flutes, som de også kan kaldes er et herligt multibrød. Tilsæt hvedemel, speltmel og salt

Grov flutes

Kom det sigtede speltmel i skålen, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Vi lavede nogle lækre flutes til vores suppe i søndags