Derfor får du nu opskriften på en omgang boller, der er super nemme at lave, da du dels slipper for at have fingrene i dejen, og dels skal de ikke stå og hæve over flere omgange
Man kan bage bollerne, grille kødet og derefter frugter til dessert på én portion kul. 300 g sigtet speltmel. Ælt dejen igennem og form den til 10-12 boller og tryk dem flade
Kalder jeg disse boller -da jeg altid kun har bagt dem til særlige festlige lejligheder som bryllupsdage, mine egne eller andres og andre kærlige fester
Herefter putter jeg alt i hvad jeg lige har lyst til, forskellige kerner, groft mel, hvedemel, speltmel - havregrød, reven gulerødder, lige hvad jeg synes de skal indeholde denne dag
Da jeg havde bagt de klassiske fødselsdagsboller lavede jeg derfor endnu en portion, hvor alt mel blev skiftet ud med speltmel, og mælken med laktosefri mælk
Tilsæt dernæst de knækkede hvedekerner, speltmel og fuldkorns rugmel. Der skulle naturligvis også "fejres" herhjemme, så tirsdag aften baksede jeg en dej sammen, smed den på køl natten over, og dagen efter var der boller klar til en tur i ovnen