Spelt boller opskrifter

Spelt og havregryns boller

Speltblandingen og havregryn hældes med og der røres mel i til dejen har konsistens som en tyk grød. Jeg eksperimenterer med gode hjemmebagte boller
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

I stedet for ris kan man benytte alle mulige korntyper, jeg er især glad for spelt og kæmpedurum. Jeg elsker at tilberede kød i en stegeso
ugens menu uge 1, 2012, boller i karry anno 2012

ugens menu uge 1, 2012, boller i karry anno 2012

Suppen forvandles nemt til en hovedret, hvis du tilsætter et par håndfulde kogte bønner eller kikærter fra fryseren, hele kogte korn som spelt eller perlebyg, fuldkornspasta etc
Lyn hurtige mandagmorgen boller (laktosefri)

Lyn hurtige mandagmorgen boller (laktosefri)

Tilsæt kerner, havregryn, fuldkorns speltmel og -grahamsmel rør det sammen til en ensartet masse. 9 boller. 100g fuldkorn speltmel. 350g gram fuldkorn spelt, -grahamsmel og hvedemel kan man selv vælge forholdene eller bare ren hvedemel hvis det er det man ønsker
Gode, grove boller med femkornsflager

Gode, grove boller med femkornsflager

Flager af byg, havre, spelt, rug og noget, der hedder enkorn. Længe har jeg gået og pønset på at finde på nogle nye grovboller
Chiaboller

Chiaboller

Endnu en omgang langtidshævede boller er blevet bagt. Og ved at dejen kan holde sig flere dage i køleskabet så er det ekstra nemt at trylle en portion nybagte boller frem
Bryggerboller

Bryggerboller

Grovboller med surdej, øl og malt. Bryggerboller er grove maltboller med en god mørk æl, masser af honning og så lidt kerner, solsikkekerner og hørfrø til at give lidt struktur
Valnøddeboller – langtidshævede og nemme

Valnøddeboller – langtidshævede og nemme

Jeg elsker brød og boller, der er fyldt med lækre ting. Mysli, tranebær, chokolade eller nødder, og jeg har i lang tid haft lyst til at bage min egne langtidshævede valnøddeboller (har fået lidt inspiration fra Valdemarsro)
Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater / Aubergine-lasagne med tomat og bøffelmozzarella / Græsk inspireret kartoffelsalat med peberfrugt, feta og oliven / Frisk pasta med hjemmelavet, soltørrede tomatpesto

Langtidshævet speltbrød

Nu er det op til dig om du ønsker at lave boller eller brød af dejen. Spelt er lidt en oldemor indenfor kornsorterne, da det er en af de ældste kornsorter man kan få fat på
Super resteboller

Super resteboller

en rest kogte ris eller kogte kartofler som jeg riverHirseflagerSesamfrøHørfrøMusli / kokos/nødder/rosiner eller lignende½ pk gærSpeltmel eller hvedemelHonningSaltJeg koger lige havregrøden op med  mere vand – sesamfrø, hørfrø, æblestykker, musli  eller hvad jeg har af korn, gryn, kokos, mel, nødder eller rosiner,  som jeg vil bruge den dag, alt efter hvor grove jeg ønsker mine boller, og sætter det til afkøling – kommer først gær, honning og salt i, når grøden er lunken
morgenboller

morgenboller

grahamsmel, solsikkekerner, grov spelt, grovvalsede havregryn, revne gulerødder mv. Sådan ca hver anden morgen bager vi boller om morgenen til madpakker

Koldhævede speltboller

De her boller er lavet på fuldkornsspeltmel. Spelt er en urhvede, som har rigtig mange år på bagen. Koldhævning er blevet en af mine rigtig nære venner, jeg elsker simpelthen den lette måde, at lave skønne boller og brød på

Hvidt brød med god samvittighed

Du også kan vælge imellem spelt, emmer og rugmel til samme pris. Gulerodsboller med hvidt hvedemel. Bollerne under hævning
Roulade (low fodmap venlig)

Roulade (low fodmap venlig)

Jeg bagte almindelige hvedeboller og speltboller, brunsviger kagemand – med udgangspunkt i min brunsviger opskrift, roulade og muffins