Til mit store held, var der også lige nok til madpakken i dag sammen med lidt kylling. Lav marinaden - rør olie, limesaft, soyasauce samt grillkrydderiet fra Nordisk tang sammen, og hæld stille ud over din salat
Saucen tilberedes ved at koge det sidste soya, den sidste honning, hoisin og chilisauce ind til en sirupsagtig konsistens – gaaaaaanske langsomt, som smagen rigtig kommer til sin ret
Skar kyllingefileterne i passende stykker og blandede ingredienserne tilmarinaden sammen. marinade. ) Anyway, jeg fandt en opskrift i går på som jeg altså ville prøve da den lød super enkel og lækker, og eftersom vi jo skulle til galla-premiere var det jo lige i øjet
Dryp ofte kyllingelårene med appelsinmarmelade/soyamarinade/skyen fra fadet. Rør appelsinmarmelade, soya, salt og peber sammen og hæld det over kyllingelårene
Marinaden fordeles ud over kødet, og det står og trækker smag, mens grøntsagerne snittes. Det som er vigtigst ved stir-fry er, at grøntsager og kyllingen skæres i tynde strimler, da det ellers ikke er muligt at tilberede maden ved høj varme i kort tid
Kom soya sauce, peanutbutter og limesaft (evt salt) i en skål og kom nu dine kyllinge inderfileter (eller udskåret kyllingebryst) ud ned i skålen og rør godt rundt - du kan med fordel lade kyllingen ligge i denne marinade allerede om morgenen, så den kan trække mere smag
Bland chili, hvidløg og ingefær grundigt sammen med soya og riseddike. Dette step kan godt springes over, hvis det skal gå stærkt – marinaden ryger med i gryden til sidst alligevel og giver smag
Ugens første (imponerende) aftensmad står på asiatisk laks bagt i en marinade af soya, friske krydderurter, lime, ingefær og chili serveret med en ærtepesto pastasalat med pinjekerner og langtidsbagte tomater
Rør Maizena med soya og hedvin. Det er marinaden, der gør det. Tilkyllingen skal du bruge. Det er hurtig mad – tager faktisk ikke længere tid at lave, end det tager at koge risene – plus lige mindst en times tid til marinering
Kombinationen af laksen, som smelter på tungen og dens knasende sprøde topping af hørfrø (mandler) og solsikkekerner i en marinade af sur/sød chilisovs, soya og lime, er en sand morgensang for smagsløgene