Kød, bacon, champignoner og små løg i en lækker sovs med rødvin – bourgogne vin naturligvis. Oksekød i tern – yderlår, det man bruger til benløse fugle, er godt
Det er slet ikke nødvendigt med en masse grøntsager i "kødsovsen", men hvis du har brug for ekstra fylde eller ekstra kostfibre, så er de altid gode at tilsætte
Tilbehørettil rispilaffen er tynde skiver mør bøf, gerne tyksteg eller lignende. Inspiration til opskriften er hentet hos Arla (Karolines kogebog), hvor jeg for lang tid siden så en ret med brune ris og grøntsager
En Montepulciano d’Abruzzo vil være et fantastisk vinvalg tilmillionbøf og tilkødsovs eller bolognese for den sags skyld til de voksne – børnene må have et glas lækker – måske hjemmelavet – solbærsaft
Til Oskar blev suppen brugt som sovs, og det passede bestemt den unge mand. Søndag aften kom jeg til at tænke på tomatsuppe og blev så enig med mig selv om, at det skulle være mandagens aftensmad -suppesæson eller ej
Da jeg blev vegetar kastet jeg mig hurtig ud i div prøvninger med at lave bøffer, burger, frikadeller, for det høre jo til, alt andet er jo bare tilbehør og jeg fik enlig hurtig bikset en god rødbede bøf samme, men jeg oplevet hurtigt at jeg enlig spiste det samme som før, bare lavet på en anden måde og det fandt jeg enlig lidt kedsomligt, jeg ville gerne bevæge mig ud i mere eksotisk mad, da dansk mad enlig ikke siger mig så meget, da det ofte er meget tung spise, så at stå og lave bøffer og frikadeller, er noget jeg gør meget sjælendt, jeg vil hellere grille en aubergine til min burger, men jeg laver da nogle deller engang imellem, da de super gode til madpakken og når jeg nu engang imellem for lyst til en omgang boller i karry og kartofler med sovs
Tilføj lidt mustard, ketchup og HP-sovs og læg derefter bøffen med cheddar på. Top af med endnu en klat ketchup, mustard og HP-sovs samt det andet og sidste stykke ristede brød
Opskriften er et udgangspunkt, Gordon Ramsey kommer også et skvæt tabasco sovs og worchestersiresovs i og et skud cayenne eller sennep kan trække smagen lidt i en anden retning
af, og kog en fond på den, hvis du skal lave sovstil dine mørbradbøffer. Skal du have sovstil, så kog panden af med fond, fløde eller anden velegnet væde, tilsæt evt