Fjern skindet fra laksen og steg den kort af på en pande med lidtolie og skær den ud i mundrette stykker, vend laksen forsigtigisovsen sammen med grovhakket spinat
Varm en pande op til høj varme og tilføjolie og løg. Svampe, som champignoner o. Rør ofte ipanden. lign. er en fantastisk grøntsag, der kan bruges i saucer osv
Skør løg ud iløgringe og steg dem på en pande ved middelhøj varme indtil de er lækre brune. Ved første øjekast ligner det jo egentlig bare en omgang bøf med løg og en ordentlig omgang fed brun sovs
Prikken over i’et er islandske jomfruhummere, som jeg har fjernet skallerne på og derefter smørstegt kort på pandeninden de er blevet forenet med tortellini og sauce
Sautere dem i en pande med olie , de må ikke branke. Bruges tilsovser , dressingen , som et stærk ketchup eller hvor man lige ønsker at få et heste spark
Pengasiusfileter Æg Rasp Nye kartofler Gullerødder Forårsløg Broccoli Smør til at stege i og rigeligt af det , så fiskenbliver sprød og lækker og ikke sætter sigipanden
I den samme pandetilsættes grøntsagerne som sauteres og tilsidsttilsættes vermouth og cremefine. I dag har været en rigtig hyggedag og faktisk står hele denne uge for alvor i "hyggens" tegn
Og der bliver en skøn sovs ud af stegeskyen. Sådan en grisenakke har mange sener (ellers kunne grisen jo ikke gå med oprejst pande), og den har en del indbygget fedt
Herefter vendes det ud på en varm pande, hvor spinatenhurtigt falder sammen. Ja, det var meningen at aftensmaden i går skulle være nem at komme omkring, da Oskar og jeg havde været på besøg hos min kollega Merete
Væsken sies over i en anden stor gryde og grøntsagerne kan enten smides ud eller blendes med noget af kogevæsken og blivetil en glimrendesovs, kan sagtens fryses
Kom kyllingebollerneikarrysovsen. Selv karrysovsen er lavet på grøntsager – en SOVS af grøntsager. Svitsblomkålsrisene på en pande ved høj varme ilidtolieindtil den er varmet igennem
Jeg havde egentlig overvejet at lave både en slags pandekager eller madmuffins som tilbehør, men jeg er vild med røstikartoflerne og fik lyst til at se, om det kunne lade sig gøre at lave dem med en rest kogte kartofler i stedet for at bruge rå, revne kartofler
Den marokkanske kylling er til gengæld fyldt med smag fra kanel og nelliker, hvilket passer rigtigfint sammen med sødmen fra rosinerne og det sprøde og nødde-agtige fra pinjekernerne – som alt sammen ligger og hygger sigi en lækker, cremet “sovs”