Kagen består af chokolade sponge cake bunde, med skildpadde-palmin smørcreme som fyld og opsmurt med chokolade-palmin smørcreme, efter fødselsdagsbarnets ønsker
Når kagerne er færdigbagt skal de køle af, og imens de gør det kan du lave noget smørcreme/frosting. “Lim” dem sammen med smørcreme – nu har du en kugle
Så blev det tid til endnu et forsøg med pensel broderi til dekoration af en kage, denne gang lavet i smørcreme i stedet for royal icing, som er det mere traditionelle at bruge
Da kagen var kold, gav jeg den hvad der kaldes et "crumb coat" - det er et tyndt lag smørcreme, der holder på krummer og forsegler fyldet i kagen, så det ikke opløser fondanten
En opsmøring af ydersiden af kagen sikrer dels, at mousser og cremer brugt som fyld ikke kommer i kontakt med fondanten eller marcipanen, kagen er overtrukket med, men også at denne har et jævnt underlag, så det er nemmere, at undgå buler
Resten af pynten af lavet af fondant/marcipan. Vi har allerede taget hul på Haloween herhjemme og i dag fik Mathias denne smukke “uhyggelige” kage med på arbejde
Marmoreret fondant. Før smørcremen smøres på kagen, er det en fordel at kagen har stået ca. Smørcreme. Jeg havde derfor været i det kreative hjørne og fik lavet (hvis jeg selv skulle sige det) en rigtig lækker og ret flot fødselsdagskage
Vi besluttede at lave tre små kager i stedet for en stor, af vanilje kagebunde med banancreme og chokolade mousse som fyld, smurt op med nutella smørcreme og pyntet med toget Thomas sukkerprint