Da vi i efteråret var i Rom rundede vi Salumeria Roscioli en aften og til en omgang frokost på det (næsten) tilstødende Roscioli Pasticceria (det kan du læse mere om her og her)
Det er blevet tid til lidt nye lækkerier her på bloggen. Dagens opskrift er på nogle rigtig lækre pizzaboller med focacciabund, som jeg bagte for nogle uger siden til Christians madpakke
Fremgangsmåde. Rul nu hver klump dej ud til fine, runde pizzabunde. Men det typiske fyld er salami eller skinke, mozzarella, ricotta og parmesan eller pecorino
Grov galette med porrer, bacon og ost / Spinat galette med svampe, feta og laks / Tomatgalette med frisk timian, vesterhavsost og pinjekerner / Små galetter med fyld
Crostino con mozzarella e acciughe. Jeg har i samarbejde med én af Sveriges bedste kokke, Stefano Catenacci, udvalgt nogle af opskrifterne fra hans kogebog “Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med fotografier af Joel Wåreu”, som jeg deler med jer her på bloggen
Derudover er det noget, vi startede med, før det blev gængs, at man kunne købe såkaldte "sliders" (små burgerboller) i supermarkederne, så jeg har naturligvis også en opskrift på bollerne til jer
2 skiver frisk mozzarella – eller et par skiver mild/mellemlageret skæreost. 2 store kyllingebryster eller 4 små. Skær dem over i to dele, så der bliver fire halve – hvis ikke du har lavet 4 små. 2 skiver frisk mozzarella. 2 store kyllingebryster eller 4 små
Ude på bagsiden af huset, ud mod en lille skov, er skovjordbærrene tynget af masser af små røde bær. Mange kender den klassiske italienske tomatsalat, salat caprese, der består af tomatskiver, skiver af mozzarellaost og basilikumblade
Kartoffelpizza er og bliver bare min favoritpizza og sammen med squash, friske solmodne tomater, frisk mozzarella, masser af hvidløg og et pift rosmarin, ja så har man den perfekte sommerpizza
Fremgangsmåde. Førhen lavede jeg altid en fuldkorns tærtebund, med lækker fuld af æg ,hytteost og revet mozzarella og det grønt jeg nu lige lystet den dag
Der findes simpelthen intet bedre end at sidde i solen med en ny åbnet øl og spise hjemmelavet pizzasnegle og selvfølgelig samtidig se en kæmpe folk universitetstuderende gå total amok over folk, som fræser frem og tilbage i små både over uni-søen