Shiitake opskrifter

vietnamesiske pandekager med svampefyld

vietnamesiske pandekager med svampefyld

250 g blandede svampe (champignon, stråsvampe, shiitake og/eller østershatte, evt. 250 g blandede svampe (champignon, stråsvampe, shiitake og/eller østershatte, evt
Ovnbagt biksemad

Ovnbagt biksemad

Kan du ikke få fat på shiitakesvampe, kan andre svampe anvendes i stedet, men tilsæt da nogle flere, da shiitake er meget smagfulde
Frækkedeller – lækre veganske, klassiske frikadeller

Frækkedeller – lækre veganske, klassiske frikadeller

Jeg kan anbefale en meget flad paletkniv som den der kan anes på billederne herunder, det letter arbejdet med veganske frikadeller 200 g svampe champignon (gerne brune), Porto Bello, Porto Blanco, shiitake eller en blanding
Ravioli i svampesauce

Ravioli i svampesauce

Svampe (især portobello - som bruges i ovenstående ret - shiitake, morel og porcini). Svampe (især portobello - som bruges i ovenstående ret - shiitake, morel og porcini)
Pasta med sopp & mascarpone ?

Pasta med sopp & mascarpone ?

Bruk forskjellig typer sopp, jeg brukte kantareller, aromasopp og shiitake. Skjær aromasopp i skiver, riv shiitake sopp i strimler og del kantarellene hvis de er store
Cheddarruller med bagt grønt

Cheddarruller med bagt grønt

Shiitake svampe. Cheddarrullerne tilberedes i forvarmet varmluftsovn ved 200° C i ca. 20-25 min. Skræl græskaret, fjern kernerne og skær det i tynde både
“Genbrugsmad”: Dekonstruerede tarteletter

“Genbrugsmad”: Dekonstruerede tarteletter

250 g blandede svampe (jeg brugte markchampignon, kejserhatte, shiitake og hvide bøgehatte). 250 g blandede svampe (jeg brugte markchampignon, kejserhatte, shiitake og hvide bøgehatte)

Kokosbacon

Der findes adskillige andre måder at lave vegetabilske alternativer til bacon på, blandt ved at bruge svampe såsom shiitake, eller noget så genialt som rispapir
Japansk Oksefillet m. Shiitake svampe og Kantareller

Japansk Oksefillet m. Shiitake svampe og Kantareller

Shiitakesvampe er de svampe som har højst proteinindhold og indeholder alle de 8 essentielle aminosyre. 2 bøffer af Oksefillet (engelskbøf eller andet kan også bruges)2 fed hvidløg presset1 spsk revet ingefær1 håndfuld shiitake svampe (jeg køber mine i Egypten i en helsebutik i Cairo, men man kan sikkert også få dem her et sted)1 håndfuld kantareller (hvis svampene er tørre blødgøres de selvfølgelig i varmt vand inden brug)1 gulerod i tynde stave1 forårsløg i tynde stave1/2 brocolli i små buketter1/2 bundt asparges i ca. 1 håndfuld shiitake svampe

Cremet svampesovs

Min favoritsvamp er – uden sammenligning – shiitake-svampen, som smager fantastisk i kinesiske retter, og altså også i svampesovs