Derudover skal man holde igen medsaltede og ristede nødder. Ny forskning viser endda også, at skrællen på mandlerne, kan være med til at sætte vores forbrænding i gang
Chokolade + salt eller karamel + salt kan bare et eller andet sammen – se fx disse chokoladebrud medsaltedelakridsmandler, chewy havrecookies med hvid choko og havsalt, islagkage med saltkaramel og browniebund eller cheesecake med saltkaramel
150 g mandler. 60 g usaltede pistacienødder (du kan sagtens købe de saltede, det er meget billigere og nemme at få fat i. 200 g honning. – Rist mandler og pistacienødder i en 150° varm ovn i 15-20 minutter, indtil mandlerne er gyldne. – Kog vand, honning, sukker og glukose sammen til en sukkerlage ved svag varme, indtil den når en temperatur på 150°. Tjek med et sukkertermometer − det tager 20-25 minutter. I en skål, gerne med en røremaskine piskes sukker og æggehvider til en luftig marengsmasse, ca 4 minutter, mens sukkerlagen koger. Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis, læg et nyt lag bagepapir, og rul massen ud i et firkantet stykke på 3 cm i tykkelsen
honning. Pynt med hele eller hakkede saltmandler. Salaten skal spises straks den er færdig, for melonsalat med dressing bliver hurtigt vandet og slatten
Vi mor og jeg havde bagt foccaciabrød og lavet saltedemandler + masse dips som pesto, hummus og varmrøget laksesalat til, og min tante tog den lækreste asiatiske grønne salat med til det grillede kød, som andre i min familie stod for
Det almindelige bræt bestod af æg, pølser og bacon, avocado, ristede mandler, hummus, ost, lækker skinke, frugt, lækkert brød (især rugbrødet var jeg vild med) og en skyr med bær, frugt og granola
Tomatsalat med nektariner, pesto og feta / Rødbederåkost med nøddedrys / Kålsalat med avocado, grape og saltedemandler / Asiatisk grøn salat med lime-ingefærdressing / Melonsalat med mynte og cashewnødder
En håndfuld saltedemandler. Riv osten i strimler ovenpå og drys medmandler og peber. Denne opskrift er videreudvikling af svinemørbrad med sennep og sesam skabt med henblik på at smage mere af sommer
Servér denne skønne blot som aperitif til en skål saltedemandler og lidt oliven eller servér den til mager fisk, skaldyr, ostebræt eller lyst, veltilberedt fjerkræ
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Sprød rødbederåkost med æbletern, frisk persille og krydrede, saltede, ristede nødder. Den er saftigt og frisk fra æblerne, farvestrålende fra rødbeder og persille, og så har den det sprøde, saltede fra nødderne