Start med at dræn rejer ogasparges for vand. Det her er en fantastisk lækker sprød salatmed rejer og varmrøget laks, som er værd at nyde sammen med et kold glas rosévin
Rognen kan fuldende en skøn og cremet grøntsagssuppe, fx af jordskok eller selleri, blive til en skøn forret sammen med nybagt brød og pocherede asparges, toppe en mad medskaldyrssalat eller hvad end du har lyst til
Server med det samme, gerne med en sprød salat til. Den varmrøgede laks giver en dejlig, mild smag, der passer utrolig godt sammen med den cremede bygotto, sprøde asparges, masser af frisk dild og citron
Anret salat, kartofler, asparges, radiser, laksog persille på tallerkener eller i to plastbøtter. Jeg får altid lyst til friske grøntsager ogsalater på denne årstid
Skulle du – mod forventning – have laks til overs efter dette lækre måltid er indtaget, kan det spises på et stykke ristet brød, bruges i en sandwich eller salat, eller du kan anvende den i kedgeree (anglo-indisk for rodsammen) – bare husk at fjerne eventuelle citronskiver først
Du kan også undlade laksog servere salaten til kylling, fisk eller kød. Da jeg boede hos mine forældre, fik vi tit perlespelt, fordi det er en super måde at få tømt køleskabet og lave en salat/tilbehør af al grønt, frugt, nødder og lignende, der gemmer sig i skabene
Nedenfor serveret med skindsteg laksog hollandaise. Smukke små juletræer, der kan bruges rå, men bestemt også til en mos med en god klat smør eller piskefløde