Det har været mit nytårsforsæt og istedet for bruge flere bønner, linser mm. Grillet økologisk roastbeef, nye kartofler og en sprød salatmed sorte luksus belungalinser sammen med et godt flute
Du kan også toppe med tahindressing i stedet eller lave den til et samlet måltid ved at tilsætte kulhydrat i form af linser, bønner, pasta eller lignende
Klassiske falafler med sesam / Bagt aubergine salatmed ristede kikærter og tahindressing / Mellemøstlige oksedeller med kikærter / Kålwraps med baba ganoush og krydrede kødboller
På fotoet ovenfor er det en salatmed perlebyg og majs, men byggen kan nemt byttes ud med andre former for hele kerner, fx rugkerner, som jeg er blevet helt vild med
Du finder fra øverste venstre hjørne fyldte auberginer * mexi-tortilla med grov guacamole * rødbedesuppe med grovboller * (og nederst) lammebov med spanske linser * hel ovnbagt kylling med varm rodfrugtsalatog til sidst * ovnbagt laks med basilikumpesto, ovnbagte tomater og ristede bønnerog fennikel i gule krydderier (opskrift følger)
kun lige skal bruge dem i en salat eller til en mindre portion, de kalder dåserne “Det Lille Twist“. Som jeg tidligere har nævnt her på bloggenog i min kogebog Vegansk, så bruger jeg gerne bønneroglinser på dåse i min madlavning
Jeg fik en fyldt pandekage + friskskåret salat her til aften, og jeg smurte simpelthen bare bønnecreme ud på den ene halvdel og lagde lidt iceberg, tomat, squash ogkogt æg oven på cremen, hvorefter jeg vippede den anden halvdel over
skifte rugbrødsmadderne til frokost ud med en salatmed fuldkornspasta og tun eller skifte et mellemmåltid ud med en portion skyr med mysli og frisk frugt
Rucola er blevet til frissé salat. Rosastegt andebryst anrettet på grønne linser, serveret med skovbryn af karameliseret jordskokker, blå kartofler, ristet chorizo og kastanjer