Rugbrød - Med Surdej (2 Stk.)
Pynt medsolsikkekerner lige før brødet sættes i ovnen. solsikkekerner. Kom rugkerner, hvedekerner, hørfrø, solsikkekerneroggræskarkerner i en stor skål sammen med vandet ogsurdejen, og lad det stå i minimum 8 timer (sæt det evt. Næste morgen blander du de resterende ingredienser i skålen og lader det hæve i 1-2 timer. Fordel derefter dejen i 2 forme (1 liter) og lad dem hæve 1-2 timer igen. Forvarm ovnen til 175 grader (varmluftovn) og sæt brødebde ind på nederste rist i 70 minutter (temperaturen i midten af brødet skal være 95 grader). Tag brødet ud af formen og lad det hvile på en rist 3-4 timer før det serveres. Knækkede Rugkerner 100 g. Knækkede Hvedekerner 100 g. Solsikkekerner 100 g. Græskarkerner 100 g. Surdej 400 g