Rugbrød med surdej og malt opskrifter

RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Hjemmebagt rugbrødmed tørrede figner - har du nogensinde smagt det. Du kan egentlig vælge de fleste opskrifter på rugbrød, og så selv tilføje finthakkede figner i opskriften
Bryggerboller

Bryggerboller

Maltmelet er uundværligt i rugbrød efter min mening og er mere end velkommen i grovbrød og boller. Grovboller medsurdej, øl ogmalt
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Jeg har brugt Meyers mørke rugbrød (fra Meyers Bageri. Lagkagehusets Chokorug (er i det hele taget tosset med Lagkagehuset og deres
Schwarzbrot

Schwarzbrot

Rugbrødmedsurdej. Schwarzbrot er et dejligt mørkt, næsten sort, rugbrødmed masser af malt, kerner og rugmel
Stoutbrød

Stoutbrød

Det giver en dejlig sødme og fylde til det her brød som nærmere sig lidt et fuldkornsrugbrød uden kerner, netop fordi der også er brugt rugmel i opskriften
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Lille Josefine må stadig ikke få rugbrødmed kerner i og jeg må indrømme at jeg synes at rugbrød uden kerner hurtigt bliver ret tørt og kedeligt - men så kom jeg i tanke om at jeg på et tidspunkt var helt vild med at køberugbrød, der var lavet med figen og mandler
Sundt rugbrød med øl & surdej

Sundt rugbrød med øl & surdej

Dejen hældes i en stor rugbrødsform eller to små forme og hæverendnu en time. Brødet skal stå lidt i formen, når det tages ud af ovnen - og vendes derefter ud på en rist
Våd surdej

Våd surdej

Jeg kommer rugbrøddene ud af formene med det samme, og. Jeg bruger en våd surdej når jeg bager rugbrød, da det er
Rugbrød – med kerner, hvedemel og svedjerug

Rugbrød – med kerner, hvedemel og svedjerug

Jeg tror ikke at maltmel eller malt sirup bidrager til surdejen, så derfor tilsætter jeg den først når jeg har taget surdej fra til næste gang og derfor står det ikke i opskriften ovenover
Rustikt Møllerbrød

Rustikt Møllerbrød

Det giver et brød der på mange måder minder om et rugbrød, men som alligevel er noget lettere i sin struktur