Hjemmebagt rugbrødmed tørrede figner - har du nogensinde smagt det. Du kan egentlig vælge de fleste opskrifter på rugbrød, og så selv tilføje finthakkede figner i opskriften
Det giver en dejlig sødme og fylde til det her brød som nærmere sig lidt et fuldkornsrugbrød uden kerner, netop fordi der også er brugt rugmel i opskriften
Lille Josefine må stadig ikke få rugbrødmed kerner i og jeg må indrømme at jeg synes at rugbrød uden kerner hurtigt bliver ret tørt og kedeligt - men så kom jeg i tanke om at jeg på et tidspunkt var helt vild med at køberugbrød, der var lavet med figen og mandler
Dejen hældes i en stor rugbrødsform eller to små forme og hæverendnu en time. Brødet skal stå lidt i formen, når det tages ud af ovnen - og vendes derefter ud på en rist
Jeg tror ikke at maltmel eller malt sirup bidrager til surdejen, så derfor tilsætter jeg den først når jeg har taget surdej fra til næste gang og derfor står det ikke i opskriften ovenover