Tag rugbrødene ud af formene og lad dem køle af på en rist. Kom knækkede rugkerner, hvedekerner, hørfrø og solsikkefrø i en stor skål sammen med vandet og surdejen
Hæld vandet i, og rør det hele sammen med en ske. ”Rugbrød” uden kerner. Dette kernefrie rugbrød var et af billederne, hvor opskriften blev efterspurgt
• Kom kernerne i blød i vand og surdej i min. • kom dejen i en smurt rugbrødsform og lad det hæve 1 time igen. 2dl surdej (kan hentes gratis hos Meyers bageri, hvis du selv har beholder med). 1 1/2 dl skårede rugkerner. 1 1/2 dl solsikkekerner
Jeg prøver at eksperimentere med forskellige opskrifter på glutenfri rugbrød og har afprøvet denne opskrift som jeg har sammensat af forskellige glutenfri meltyper samt forskellige kerner
Rugbrødet er nemlig bagt med surdej på den gammeldags måde, og det kan nemt smages. Opskriften er min mors, og jeg har heldigvis fået lov at dele den med jer
Lidt kerner/frø til topping (kan også udelades, hvis ikke du ønsker topping på dit rugbrød). Hjemmebagt rugbrødmed tørrede figner - har du nogensinde smagt det
Jeg bruger carob til at give brødet den mørke farve, som vi forbinder medrugbrød. Det kan svinge en del, hvor meget mel der skal bruges, det kommer især an på, hvilken type mel der bruges Dejen skal ikke være flydende, men minde om en almindelig rugbrødsdej
Drys medkerner og glat igen med den fugtige ske. Kør osten til smulder i en foodprocessor, tilsæt Misopasta, hvis du bruger det og kør det par omgange med osten