Rugbrød af surdej opskrifter

Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej

Hæld dejen i en smurt rugbrødsform. 1 brød. ½ l. kærnemælk. 50 gr. gær. 1½ tsk. salt. 1 spsk. sirup. 200 g. solsikkekerner
Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej

J. e. g. b. a. r. i. k. o. f. t. u. ø. d. s. å. h. j. ,. n. v. l. m. ). 1. S. 6. p. T. c. 3. I. 4. 5. 0. (. 7. 9. 2. 8. æ. y. K. L. -. /. F. G. D. H. R. B
Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Når brødet har kølet lidt af, så nyder jeg endeskiverne med hytteost. Jeg bruger carob til at give brødet den mørke farve, som vi forbinder med rugbrød
Rugbrød - Med Surdej (2 Stk.)

Rugbrød - Med Surdej (2 Stk.)

i blød om aften). Kom rugkerner, hvedekerner, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i en stor skål sammen med vandet og surdejen, og lad det stå i minimum 8 timer (sæt det evt. Forvarm ovnen til 175 grader (varmluftovn) og sæt brødebde ind på nederste rist i 70 minutter (temperaturen i midten af brødet skal være 95 grader). Tag brødet ud af formen og lad det hvile på en rist 3-4 timer før det serveres. Surdej 400 g
Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Skorpen bliver enormt hård af at udtørre på den måde. brød, opskrift, rugbrød, surdej. Så ønsker for det næste rugbrød
Rugbrød med chia og hørfrø

Rugbrød med chia og hørfrø

Bland chiafrø med halvdelen af vandet og lad dem bløde lidt op. Smør en stor rugbrødform med olie og kom dejen i formen
Rugbrødet som min mor bager det

Rugbrødet som min mor bager det

din surdej består af. Nu synes jeg, at det er på tide, at I får opskriften på det her super lækre, saftige, sprøde og mit absolut yndlingsrugbrød
Mørkt rugbrød med kerner

Mørkt rugbrød med kerner

Tag rugbrødene ud af formene og lad dem køle af på en rist. Sæt det eventuelt i blød om aftenen. Kom knækkede rugkerner, hvedekerner, hørfrø og solsikkefrø i en stor skål sammen med vandet og surdejen
RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Jeg har valgt denne rugbrødsopskrift fra kogebogen Almanak (af Claus Meyer), som er en helt fantastisk bog
Evolo rugbrød

Evolo rugbrød

) De par brød jeg indtil nu har lavet med melsorterne her, har været "lyse" brød, så denne gang skulle det altså også afprøves i noget lidt mørkere brød - nemlig rugbrød
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrød med frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Megakerne Rugbrød

Megakerne Rugbrød

Megakerne rugbrød er opkaldt efter den store andel af hele kerner der er i det her rugbrød. I det her brød bruger jeg perlerug og hel emmer, men du kan sagtens nøjes med en af slagsne
Rugbrød

Rugbrød

2 dl surdej. Bland ingredienserne. Hæv et døgn. Puttes i to smurte forme. Efterhæv 1 time. Bages nederst i ovnen ved 175 grader i halvanden time 2 BRØD
RUGBRØD

RUGBRØD

Denne gang skulle det så bestå prøven i et mørkt brød - og det gjorde det, selv på vores "rugbrøds-jomfrurejse"
Surdej – en gave til min nabo

Surdej – en gave til min nabo

Bland ingredienserne til dit yndligsrugbrød i resten afsurdejen og brug røremaskinen flittigt. brød, opskrift, rugbrød, surdej
Projekt rugbrød - øvelse gør mester

Projekt rugbrød - øvelse gør mester

I sidste weekend begyndte mit projekt rugbrød med surdej, som jeg længe har haft under opsejling (i hovedet), men nu er det ved at blive ført ud i livet