80 g havregryn. 1Til 22 stk 80 g havregryn 80 g mandler 22 friske dadler 3 spsk romessens 2 tsk vaniljepulver 4 spsk kakaopulver 2 spsk kokosmel Pynt kokosmel FedtfattigKom havregryn og mandler i en blender eller minihakker, og blend det til helt fint ’mel’
Kokos, havregryn og hasselnødder males fint i en minihakker. Jeg er vild med romkugler, så her kommer lige en opskrift på en lidt sundere version af romkuglerne, der går rigtig godt sammen med en kop kaffe
**For glutenfrie romkugler bruges glutenfrit havregryn. Proteinpulver, kakaopulver og havregryn tilsættes nu sammen med hørfrø/vand blandingen og det hele blendes godt sammen
havregryn. Kikærter og bønner er nok ikke lige det, som man normalt forbinder med søde lækkerier, men de fungerer faktisk ret godt i romkugler, for på grund af kakao- og romsmagen kan man ikke smage bælgfrugterne
Du kan selvfølgelig også vælge at lave en masse små konfektkugler- ala havregrynskugler. Så romkuglerne i dag er stadig kage, men i en sundere version, så du stadig kan spise æbleskiver til julefesten i børnehaven senere på dagen
Kokos, havregryn og hasselnødder males fint i en minihakker. Den anden dag sad jeg og kiggede lidt blog-statistik igennem og fandt ud af, at den opskrift som er allermest besøgt er mine sunde romkugler og jeg tænkte derfor at jeg ville bringe den igen, dog denne gang rullet i frysetørret hindbær, kokos og hakkede pistaciekerner
Udover rugbrød er romkuglerne som traditionelt lavet med (hjemmelavet) hindbærmarmelade, kakao og romessens, og så har jeg tilføjet dadler, kokosolie og havregryn