I forbindelse med alt det bageri her i november, havde jeg en del kagerester. Da trøflerne skal serveres for voksne tilsatte jeg lidt mørk rom, da det jo klart slår den essens som mange bagere tilsætter
Romkugler – Da jeg var barn, kørte der slagter, bager, mælkemand, ostemand og æblemand rundt og solgte deres varer ved dørene, men ingen Hjem-IS-mand, som er den eneste, der kommer i dag
I bagerens klassiske støder man også ind i “overraskelser”. Romkuglerne kan også formes til træstammer, overtrækkes med marcipan, og til sidst dyppes med mørk chokolade i enderne
Romkugler og træstammer har altid været mine absolutte yndlingskager og dengang jeg som teenager arbejdede i en bager tør jeg slet ikke tænke på hvor mange romkugler der “forsvandt” bag disken, men det var mange…
De som kender mig helt privat, ved at jeg har rykket teltpælene op fra ønske-øen, væk fra mit dejlige, vidunderlige skønne hjem i Korsør, og min tidligere og mindst lige så fantastiske læreplads i Meyers Bageri i København ( hvilket jeg vil anbefale til alle bager interesseret, som virkelig kan lide at arbejde med brød ) til det - måske alligvel knapt så mørke, måske mere dunkel - fastland, nærmere bestemt Horsens
En af mine livretter når det gælder kager har altid været romkugler fra bageren, men desværre er de fyldt med en masse hvidt sukker og andre ting som ikke er specielt godt for kroppen, så derfor eksperimentere jeg lidt med at lave mine egne
Jeg har gået og manglet et sundt alternativ til romkugler fra bageren. Fordelen ved disse er dog, at du får langt flere bevarede vitaminer og mineraler her, end du gør i romkugler
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed