Nå man laver perleotto (risotto) forlader man ikke gryden. Svits løg sammen medperlespelten. Husk at være varsom med dem, for meget enebær er ikke rart for så bliver det for dominerende
Men jeg er vild med det bid, som perlespelten har. Det er comfort food på højt plan – og en superlækker og smagfuld ret med masser af saft, kraft og bid
Bygotto minder om risotto, men grøden er lavet på perlebyg i stedet for ris. Det giver grøden mere bid, og du ville også sagtens kunne bruge perlespelt, alt efter hvor grov du vil have konsistensen
Speltotto er ligesom risotto, bare kogt på perlespelt, og i dette tilfælde også med små tern af jordskokker, rørt med lidt parmesan og toppet med skiver af sprøde efterårsæbler, frisk persille og ristede hasselnødder
Efter en times tid startes risotto'en op. Her er en lækker vinterret med den mest udskældte grøntsag rosenkål, men synes den passer rigtig godt i denne kombination
Min veganske risottomed broccoliQuinotto med fennikel og pastinakKornotto af perlespeltAsiater har altid spist rigtig meget ris - endda med det hvide af slagsen, og alligevel har de langt færre livsstilssygdomme end vesten der efterhånden er godt dækket ind under diverse kød- og proteinrige diæter som fx paleo
Tilstået har jeg aldrig smagt risotto, lige som jeg heller ikke har prøvet at lave det – det har bare aldrig lige fristet mig nok, men da jeg modtog endnu en levering tomater fra svigermekanikken måtte der ske lidt nyt
Jeg synes godt, at en risotto kan blive lidt tung eller kvalm, fordi det jo er en "ostegrød", og derfor er perlespelt super godt i stedet for risottoris, da det giver lidt mere bid