Ris klatkager opskrifter

Ugens opskrift #13: VERDENS BEDSTE BRUNE RIS

Ugens opskrift #13: VERDENS BEDSTE BRUNE RIS

Mulighederne i verdens bedste brune ris er mange… Jeg elsker at bruge dem som basis for en mættende måltidssalat alla min Vegetarisk Sushi Salat, lave dem til klatkager, koge dem til grød, opvarme dem i ovnen som tilbehør til en gryderet, stege dem på panden med forskellige grøntsager og krydderier, eller noget helt femte
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Men, nu er det jo snart jul, og så skal vi have risengrød. Grøden kan sagtens serveres til morgenmad også og hvis man er så "uheldig" at have grød tilovers kan man jo lave klatkager

BANAN KLATKAGER

I dag blev det på en rest af Brune Ris jeg havde gemt. Bananklatkager alla Thorbjörg. Bland mossede Bananer med de Brune Ris, Æg, Kanel, Kardemomme, Salt, Boghvedemel og smeltet Kokosolie
Kartoffelklatkager med laks (Hjemmet 6/2011)

Kartoffelklatkager med laks (Hjemmet 6/2011)

Jeg serverede dem med en rest ris, en sjov salat a la køleskabet og lidt flutes. Disse kartoffelklatkager havde jeg revet ud fra et Hjemmet-ugeblad for at afprøve dem
Grød-tid! (glutenfri)

Grød-tid! (glutenfri)

 Havregrød, hirsegrød, quinoa/ris-grød, boghvedegrød. Det er et perfekt måltid i den kolde eksamenstid, hvor pengene går til julegaver og overskudet ikke er på sit højeste - hvis der er rester, så bliver de bare til klatkager

Glutenfri Klat-kager

Dengang lavede jeg dem ofte på rester af Speltkerner, Rugkerner eller Brune ris. Ofte kogte jeg disse udelukkende for, at kunne lave klatkager

STOP MADSPILD

Noget jeg ofte laver når der er brune ris, perle-spelt eller byg tilovers, er klatkager. og ikke dem du kender fra Risengrøds-resterne

Lækre lunchbidder

Bland alle ingredienserne i en stor skål og form små klatkager med en ske og din hånd (som hvis du skulle lave frikadeller)

Risalamande

(Dobbelt portion nok til klatkager og to små portioner risengrød + risalamanden). Risengrød - laves dagen før