Ris græsk opskrifter

Græsk farsbrød

Græsk farsbrød

½ dl ris og lade dem køle af. Græsk farsbrød – Det er så skønt med farsbrød – du kan komme hvad som helst i det … næsten … og det smager stadig godt
Keftedes (græske kødboller) med rispilaf og tzatziki

Keftedes (græske kødboller) med rispilaf og tzatziki

Mynte, hvidløg, nødder og masser af friskhed i grønne krydderurter. Det valgte jeg ikke at gøre, men derimod at fremstille et lækkert græsk måltid, så vi kan drømme os tilbage til Kreta her i ferietiden, hvor kollegaerne er begyndt at stresse over det kommende fravær fra arbejdspladsen imens Tommi og jeg tænker at der fortsat er lang tid til
Tandoorikylling med mynteyoghurt og ris

Tandoorikylling med mynteyoghurt og ris

Friskkværnet peber. Ris. Ris. 7 dl græsk yoghurt. 1 stor håndfuld frisk mynte, finthakket. 1) Bland 3 dl græske yoghurt med hvidløg, spidskommen, fennikelfrø, ingefær, masala, cayennepeber, salt og peber samt akaciehonning og æblecidereddike. 4) Servèr tandoorikyllingen til ris sammen med græsk yoghurt rørt op med friskhakket mynte, salt og peber. 7 dl græsk yoghurt. 1 stor håndfuld frisk mynte
Chili con carne opskrift

Chili con carne opskrift

Forslag kan evt serveres med enten normale ris eller blomkålsris. græsk yoghurt – eller andet tyktflydende surmælksprodukt
Tunfrikadeller

Tunfrikadeller

Vil du have mere smag i dine tunfrikadeller, kan du krydre med friske, hakkede krydderurter – f. Jeg kan godt lide dem med kogte kartofler eller ris og en hollandaisesauce, der er smagt til med citron
Kylling Tikka Masala

Kylling Tikka Masala

frisk ingefær, skrællet. græsk yoghurt. frisk koriander, hakket. Server med ris eller naanbrød, raita og en god salat
Indisk Marinerede Frikadeller

Indisk Marinerede Frikadeller

ris og raita. græsk yoghurt. 1 dl græsk yoghurt. En noget anderledes måde at lave frikadeller på. Disse temmeligt traditionelle frikadeller er marineret i en indisk yoghurt marinade før de steges i ovnen
Blomkålssalat med bacon

Blomkålssalat med bacon

Engang imellem skal der bare noget andet tilbehør til end de sædvanlige kogte kartofler, ris eller pasta
Biryani opskrift

Biryani opskrift

Biryani kan spises med okse-, kylling-, gede- og lammekød samt rejer eller med grøntsager – kartofler, aubergine, gulerødder – hvis den skal være vegetarisk
Butter Chicken

Butter Chicken

Men om det kun er os turister, der køber dem med hjem, eller om den indiske husmor også køber dem, ved jeg ikke
Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Server med basmatiris eller jasminris til, fladbrød og evt. lidt græsk yoghurt. Server retten med ris til
Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Server med ris og Naan brød. græsk youghurt. 1/2 frisk chili. Start med at skære kyllingen i mindre tern og kom i en skål sammen med græsk youghurt, skal og saft af 1 lime, groft hakket hvidløg, finthakket chili, tomatpure, paprika, garam masala, gurkemeje og en god omgang friskkværnet peber og salt. 3 dl græsk youghurt. 1/2 frisk chili. Start med at skære kyllingen i mindre tern og kom i en skål sammen med græsk youghurt, skal og saft af 1 lime, groft hakket hvidløg, finthakket chili, tomatpure, paprika, garam masala, gurkemeje og en god omgang friskkværnet peber og salt
Forårsruller med oksekød a la Diana

Forårsruller med oksekød a la Diana

Pisk æggene i en stor Margrethe skål sammen med sukkeret og saltet med en piskeris (ca. Så kan man selv bestemme om tilbehøret skal være grøntsager, ris, råstegte kartfofler, salat o
Fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter

Til retten lavede madholdet stegte, krydrede ris og en grillet aubergine-salat (min favorit-salat hernede – opskriften kommer på bloggen en af de kommende dage)
Butter Chicken

Butter Chicken

græsk/tyrkisk yoghurt 10%). 11 spsk frisk ingefær, fintrevet ca. 1Ris. 1Friskhakket persille eller koriander. 1Server med ris, nødder, naanbrød og yoghurt
Peshawar-curry med krydrede basmatiris

Peshawar-curry med krydrede basmatiris

Ris. Rør den friske koriander i til sidst, og server sammen med risene. Ris. Tilsæt risene og rør rundt, så alle kornene bliver fedtet ind i krydder/ghee-blandingen
Dolma

Dolma

Bland det hakkede kød med krydderurter, løg, skyllede ris, smør samt salt og peber. Servér med græsk yoghurt smagt til med presset hvidløg samt salt og peber, som er rørt sammen en times tid før servering
Beyti kebab

Beyti kebab

friskkværnet peber, chiliflager og lidt salt, og lad farsen hvile i køleskabet i en time. yoghurt eller andet surmælksprodukt – jeg bruger skyr eller græsk yoghurt (meget tyrkisk)Salt og peber