Mynte, hvidløg, nødder og masser af friskhed i grønne krydderurter. Det valgte jeg ikke at gøre, men derimod at fremstille et lækkert græsk måltid, så vi kan drømme os tilbage til Kreta her i ferietiden, hvor kollegaerne er begyndt at stresse over det kommende fravær fra arbejdspladsen imens Tommi og jeg tænker at der fortsat er lang tid til
Friskkværnet peber. Ris. Ris. 7 dl græsk yoghurt. 1 stor håndfuld frisk mynte, finthakket. 1) Bland 3 dl græske yoghurt med hvidløg, spidskommen, fennikelfrø, ingefær, masala, cayennepeber, salt og peber samt akaciehonning og æblecidereddike. 4) Servèr tandoorikyllingen til ris sammen med græsk yoghurt rørt op med friskhakket mynte, salt og peber. 7 dl græsk yoghurt. 1 stor håndfuld frisk mynte
Vil du have mere smag i dine tunfrikadeller, kan du krydre med friske, hakkede krydderurter – f. Jeg kan godt lide dem med kogte kartofler eller ris og en hollandaisesauce, der er smagt til med citron
ris og raita. græsk yoghurt. 1 dl græsk yoghurt. En noget anderledes måde at lave frikadeller på. Disse temmeligt traditionelle frikadeller er marineret i en indisk yoghurt marinade før de steges i ovnen
Biryani kan spises med okse-, kylling-, gede- og lammekød samt rejer eller med grøntsager – kartofler, aubergine, gulerødder – hvis den skal være vegetarisk
Server med ris og Naan brød. græsk youghurt. 1/2 frisk chili. Start med at skære kyllingen i mindre tern og kom i en skål sammen med græsk youghurt, skal og saft af 1 lime, groft hakket hvidløg, finthakket chili, tomatpure, paprika, garam masala, gurkemeje og en god omgang friskkværnet peber og salt. 3 dl græsk youghurt. 1/2 frisk chili. Start med at skære kyllingen i mindre tern og kom i en skål sammen med græsk youghurt, skal og saft af 1 lime, groft hakket hvidløg, finthakket chili, tomatpure, paprika, garam masala, gurkemeje og en god omgang friskkværnet peber og salt
Pisk æggene i en stor Margrethe skål sammen med sukkeret og saltet med en piskeris (ca. Så kan man selv bestemme om tilbehøret skal være grøntsager, ris, råstegte kartfofler, salat o
Til retten lavede madholdet stegte, krydrede ris og en grillet aubergine-salat (min favorit-salat hernede – opskriften kommer på bloggen en af de kommende dage)
Ris. Rør den friske koriander i til sidst, og server sammen med risene. Ris. Tilsæt risene og rør rundt, så alle kornene bliver fedtet ind i krydder/ghee-blandingen
Bland det hakkede kød med krydderurter, løg, skyllede ris, smør samt salt og peber. Servér med græsk yoghurt smagt til med presset hvidløg samt salt og peber, som er rørt sammen en times tid før servering
friskkværnet peber, chiliflager og lidt salt, og lad farsen hvile i køleskabet i en time. yoghurt eller andet surmælksprodukt – jeg bruger skyr eller græsk yoghurt (meget tyrkisk)Salt og peber