Ja, jeg kan sågar finde på at stege en rest på panden til frokost dagen efter som en slags kartoffelmosfrikadeller, eller jeg kan spise det som pålæg på en rugbrødsmad – gerne med resteraf hvad der nu måtte have været til mosen dagen før
I aften står den på resterne fra fredag aften. Det er kæresten der valgte menuen lørdag aften, men det passede egentlig fint med hvad vi havde i fryseren, køleskab og skuffer
Brug resterne. For mig er kødsovs og millionbøf det samme – hakket oksekød med løg og hvad der ellers falder ud af køleskabet, og det kan serveres med både kartoffelmos og pasta – altså ikke samtidig
Har du rester – altså af gullasch og kartoffelmos, kan du komme gullashen i et ovnfast fad, røre kartoffelmosen op med lidt mere mælk og lægge den over gullashen som et låg
En skøn opskrift på mager oksekødsgryde, hvor rester kan genbruges i pita/tortilla o. Grøntsagsspaghetti er lavet af grøntsager, såsom squash, aubergine, gulerødder, rødbede, pastinak og et MUST
Opskriften du finder, når klikker på linket herover eller på billedet herunder, er en ret, der kommer hurtigt på madbordet og gør kål på dine rester i grøntsagsskuffen/-kurven
Det kunne også være rester fra aftensmaden i stedet for. Det er ment som inspiration til dig, som måske har svært ved at forestille sig, hvad man egentlig spiser, når man har valgt at leve udelukkende af planter
Derfor blev ugens "sovseetape" afsluttet med en stor portion Coq au vin blanc, så mandag skal vi nyde de sidste rester, og istedet laver vi sliders til aftensmad i dag søndag
Det er dog en mulighed for, at rester på forskellig vis kan gemmes og bruges senere. Det er bestemt ikke fordi jeg ikke kan lide, at stå i køkkenet i flere timer og kokkerere - men hurtig og nem aftensmad er virkelig en hverdagsforkælelse af de helt simple