Jeg havde egentlig overvejet at lave både en slags pandekager eller madmuffins som tilbehør, men jeg er vild med røstikartoflerne og fik lyst til at se, om det kunne lade sig gøre at lave dem med en rest kogte kartofler i stedet for at bruge rå, revne kartofler
røget paprika (kan undlades). Nogle af de bønner du kan få kogte på dåse ligger i en lage, koger du bønnerne selv, er det defor godt at tilsætte lidt bouillon undervejs, så de kommer til at smage af mere
”KABANOSY” – er en tynd, lang pølse, som er tørret og let røget. Så forskellige fødevarer som croquetter af kød og grøntsager, kogte æg og boller (fx med enten rosiner eller æble – ”oliebollen” og ”appelflappen”) tilberedes også i friture
røget tun. Jeg synes dog det kræver en del forberedelse, da risene skal skylles mange gange og trække og efter de er kogt skal de køles helt ned, - men ellers synes jeg at det er sjovt at lave
Røget ærtepure. Brug blommen fra kogte æg , røres med mayonnaise , salt , hvid peber og evt lidt gyrkemeje så det bliver smukt gul , sprøjtes på med sprøjtepose
150 g romain salat +150 g kogt kyllingebryst+1 tsk olivenolie + 20 g parmesan ost+10g ristede græsker eller pinjekerner (350 kcal). 1 skive alm groft rugbrød+1 hårkogt æg+ 75 g rejer + 1 spsk let mayo+ lidt brøndkarse. 100 g røget laks+200g dampet brocoli+½ skive rugbrød med lidt pesto (347 kcal). 30 g kogt quinoa + 100 g gulerod+50 g rød peberfrugt + 10 stk hasselnødder + 100 g kogt eller stegt laks eller en fiskefrikadelle (350 kcal). 150 g kogt eller stegt kylling + en håndfuld grønt blandet salat+½ avocado+½ citronsaft. 100 g groft rugbrød+ en håndfuld rucola+100 g røget laks + lidt pesto. Low carb røget makrelsalat med capers og æg m/ 1 skive rugbrød (291 kcal)
Igår lavede jeg ruller med tun (sashimi kvalitet), tigerejer og røget laks (ikke på billedet). Derudover er det vigtigt at få risen behandlet og kogt rigtigt