Rødvinssauce med timian opskrifter

Rødvinssauce

Rødvinssauce

Tilsæt rødvinssiruppen sammen med oksefonden og de friske, skyllede timianblade. Men egentlig er rødvinen jo blot en ingrediens på lige fod med fond og fløde, og faktisk kan fløden nemt have været den dyreste ingrediens i sovsen
Rødvinssauce

Rødvinssauce

Kom "siruppen" i gryden sammen med bouillon og de øvrige ingredienser. 1 spsk blade af frisk timian. Antal portioner 1 person 2 personer 4 personer 6 personer 8 personer Vælg 4 dl halvtør rødvin, fx côtes du rhône 2 spsk hvedemel 4 dl letmælk 25 g smør 1 spsk koncentreret kalvebouillon, fx touch of taste 1 spsk blade af frisk timian 1 tsk groft salt friskkværnet peber kulør
Andelår med kartoffelmedaljer, honninglaseret brombær og rødvinssauce

Andelår med kartoffelmedaljer, honninglaseret brombær og rødvinssauce

Rødvinssauce. Denne ret var, hvad vi forkælede os selv med i lørdags. Kartoffelmedaljer. 4-5 stilke timian. 7) Smag til med salg og peber. 1) Smør et ildfast fad med smør. 2) Kog stykkerne fra kartoffelenderne sammen med knoldselleri, hvidløg og pastinakstykkerne møre. 3) Mos de møre grøntsager sammen med lidt mælk til en lind, cremet mos. 5) Smør et ildfast fad, pensl kartoffelskiverne med olie blandet op med salt og peber og lav medaljermed skiftevis kartoffelskiver og mos i lag. 6) Bag kartoffelmedaljerne i ca. 7) Tag kartoffelmedaljerne ud af ovnen og drys med fintrevet parmasan. Servèr andelårerne sammen medkartoffelmedaljer, sauce og varme honningglaserede brombær 4 personer. 4-5 stilke timian
marineret svinemørbrad med rodfrugter

marineret svinemørbrad med rodfrugter

) Valgte at marinere den og spise den med stegte rodfrugter og rødvinssauce. Rødvinssauce = føtex. salt, peber, timian, oregano og basilikum
Lammekrone

Lammekrone

Rødvinssauce. Denne opskrift bryder lidt med dele af konceptet på denne blog da det er lidt dyr og lidt mere kompliceret end mine øvrige opskrifter
Ribeye og Saint-Emilion 2007

Ribeye og Saint-Emilion 2007

Lækker grillet ribeye af ungkvæg, serveret med krydderstegte kartofler, sauteret grøntsager og rødvinssauce
Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

Vi er ikke så vilde medrødvinssauce herhjemme, hvorfor vi vil altid laver denne klassiker med hvidvin og det er altid en succes
Ribeye og Saint-Emilion 2007

Ribeye og Saint-Emilion 2007

Lækker grillet ribeye af ungkvæg, serveret med krydderstegte kartofler, sauteret grøntsager og rødvinssauce
Roastbeef med sprøde kartofler

Roastbeef med sprøde kartofler

Jamie Oliver serverer det medrødvinssauce, babyyorkies, brøndkarsesalt og kogte gulerødder. Vi fik kogte gulerødder til, men det er vist ikke nødvendigt med en opskrift på at koge gulerødder
Fond til andesaucen

Fond til andesaucen

Det er nok kommet snigende med alderen  – det dér med at være lidt mere forberedt og organiseret. Måske et fed hvidløg samt lidt timian

Bøf med rødvinssauce og rösti

Bland skalotteløg med rødvin, vand, fond, tomatpuré, timian og hvid peber i en kasserolle. Pensl bøfferne med lidt olie, salt og peber lige inden kødet grilles 2-3 minutter på hver side

Rødvin sauce

sammen fremgangs måde som rødvinssaucen der tilsættes bare mere fløde mindre bouillon. Løg, gulerod, hvidløg, sauteres i lidt olie så de bliver brunet, rødvinseddike tilsættes og dette reduceres til det halve, krydderierne tilsættes sammen med bouillonen

Espagnole (grund opskrift)

rødvinssauce, pebersauce, osv. 20 g fedtstof20 g hvedemel2 gulerødder2 løg1½ dl tomatpure1½ kvist frisk timian4 laurbærbladespsk. Løg skylles roden skæres af, løg deles i 8 dele med skal. 1½ kvist frisk timian