Rødvinssauce med svampe opskrifter

Cremet vegansk rødvinssauce!

Cremet vegansk rødvinssauce!

Jeg foretrækker selv at min rødvinssauce er ret sød, så jeg ender altid med at komme en ekstra tsk. Salt og godt med peber
Andebryst

Andebryst

rødvinssauce, hele, stegte svampe og forårsløg og kogte kartofler. Med hensyn til mortensaften så er den ”rigtige” spise her slet ikke and, men gåsesteg, for ifølge legenden gemte den meget hellige og ydmyge Sankt Martin – i Danmark kaldet Morten – sig i en gåsesti, fordi han ikke ville forfremmes til biskop
Ribeye og Saint-Emilion 2007

Ribeye og Saint-Emilion 2007

Lækker grillet ribeye af ungkvæg, serveret med krydderstegte kartofler, sauteret grøntsager og rødvinssauce
Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

Vi er ikke så vilde medrødvinssauce herhjemme, hvorfor vi vil altid laver denne klassiker med hvidvin og det er altid en succes
Mælk med medfølelse

Mælk med medfølelse

Rødvinssaucemedsvampe. Rigtig mange hopper nemlig ikke længere på industriens årelange og dyrt betalte kampagner, med påstande om mælks sureværne sundhed og absolutte nødvendighed

Det Veganske Malmø (+ Lund bonus)

Deres Wellington med Seitan og rødvinssauce er ret populær – og bestemt også lækker. Foruden den fik vi fyldte crepes medsvampe, en indisk inspireret “okse”ret med brød og aioli (nok en af de bedste aioli jeg har smagt) og en skøn, cremet risotto, som helt klar kan anbefales til alle de glade risotto-elskere
Ribeye og Saint-Emilion 2007

Ribeye og Saint-Emilion 2007

Lækker grillet ribeye af ungkvæg, serveret med krydderstegte kartofler, sauteret grøntsager og rødvinssauce

Andebryst med svampe og rødvinssauce

Man kan naturligvis også lave sin helt egen hjemmelavede rødvinssauce til dette lækre andebryst, men vi har her valgt at købe en færdiglavet

Sådan laver du en nem rødvinssauce!

Dermed ikke sagt at du skal din fineste flaske vin til saucen – det ville være synd. Hak og snit løg og svampe (hvor fint er ikke så afgørende)

Dyreryg med svampe og kirsebær

En rødvinssauce, gastrique eller rødbedeglace vil være oplagt med en rodfrugtemos til. Laks med spaghetti og svampe

Lammefilet

Saucen dertil plejer at være en gastrique (se opskriften her på Vild Med Mad) eller en rødvinssauce (som er kogt meget ind til en konsistens som sirup)