Det er hende, jeg har været på mange (mad)ferier med. Tapas og verdens bedste mor. Saftige cherrytomater, frisk rosmarin og mel til et lækkert foccacia brød
Skær brødet i tykke skiver, og rist dem påbrødristeren, til de er gyldne. Tapas – I landende omkring middelhavet serverer de tit et udvalg af mange små retter på én gang som et let mellemmåltid eller som et selvstændigt måltid, der spises efterhånden som retterne bliver tilberedt
Smør hver skive brød med lidt af dressingen, og kom lidt rucola ovenpå. Har du ikke en morter, kan du hakke det fint på et skærebræt og derefter bruge den flade side af en kniv til at mose det med
Brødet er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller til tapas med pesto til. Det kan godt være du tænker det lyder næsten til at være for nem og der skal jo ikke ret meget i opskriften, men brødet smager så lækkert og det er krydderierne du kommer oven på eller i brødet er gør det ekstra lækkert
Den byder på alle de tænkelige teksturer – noget der knaser (tarteletbrødet), noget der smeltenr på tungen (kammuslingen) noget cremet (glaze) noget fed (aioli)
(Hvis du, som jeg, bliver bidt af disse små tapas banditter, vil jeg anbefale at købe en billig pastamaskine som min, fordi man bliver træt i håndlede og skuldre af at rulle brødene så flade)
- krydderost, serranoskinke og basilikum- roastbeef, pickles, purløg og balsamico-tangkugler (Cavi-art)- pesto, kylling, parmesan og persille- natural friskost, laks, mayonnaise, persille og lakse-tangkugler (Cavi-art)Som tilbehør til de herlige små hapsere, fik vi også et lille "tapas" fad, som bestod af syltede hvidløg, sorte oliven, chili-pølse, brie, små knækbrød, peberfrugt i stave, mandler og en klase vindruer
Læg et stykke røget laks pårugbrødstrekanten og pynt med ærtepure eller avokado. Det er altid hyggeligt at spise tapas, og da der efterhånden er flere der har spurgt mig om inspiration til hvilke retter, man kan sætte påtapasbordet, kommer her et par forslag