Vælt forsigtigt dejen over på et meldrysset bord og skær den forsigtigt ud til to brød. Siden jeg havde fornøjelsen af at møde bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset (og ved den lejlighed få flere af bageriets bedste opskrifter til en artikel til Boligliv) har jeg adskillige gange bagt dette sprøde speltbrød
Jeg vil dog lave det lidt højere en anden gang, for jeg formede det næsten så lavt, at der ikke kan være marmelade eller noget derpå, og det dur jo ikke
J. e. g. s. t. a. r. d. p. å. E. n. æ. i. &. S. u. h. l. H. v. o. m. 2. 0. 1. 3. T. k. j. y. f. ø. I. b. M. ,. -. c. V. ". D. F. Y. (. O. ). 7. B. N. Æ. *. L. R. '. 5. °. é. Å. /. A. 4
Der skulle ske lidt nyt på brødfronten, for det er jo mere end "lovligt" at eksperimentere ekstra meget, når vi er i hinandens selskab, for eksperimenteres det skal der jo - især som madblogger
Har eksempelvis allerede bagt Speltbrød og Speltboller og Spelt chokoladeboller. Men får også bagt en del, har købt noget økologisk mel som har en super god gluten kvalitet
På overfladen glattes med vand. Langtidsbagt speltbrød med appelsin. Syntes du ikke der sker noget på anden dagen putter du en ært gær i så skal der nok ske noget
Jeg har været meget passiv på bloggen de sidste par uger, som i også kan læse i dette indlæg. Alligevel er det måske også på tide, med en opskrift på nogle smagfulde boller som er til at smække sammen og nyde samme dag
Du må op nu, for du skal på toilettet. Det skulle lige være det med brødet, men du kan jo stadig købe ”almindeligt” brød ved siden af speltbrødet og lade valget være op til den enkelte
Det er svært at finde en opskrift på vindruesaft uden at der indgår en saftkoger, men sådan en ejer jeg ikke, så min opskrift kræver kun en helt almindelig gryde, druer, sukker, en si og et klæde