På samme måde som medkartoffelmos, kan du tilsætte krydderurter og krydderier. Ja, jeg kan sågar finde på at stege en rest på panden til frokost dagen efter som en slags kartoffelmosfrikadeller, eller jeg kan spise det som pålægpå en rugbrødsmad – gerne med rester af hvad der nu måtte have været til mosen dagen før
Der er mange muligheder og det ser jo fint ud på tallerknen mednoget grønt. Man kan selvfølgelig selv bestemme, hvor dyre og fine råvarer, man går efter, ogpå den måde regulere efter sit budget
Juster konsistensen med mælk, kom det hele i et fad og læg nogle meget tynde skiver smør på toppen. Når der er cirka en halv time, til gryderetten er færdig, stiller man fadet ind i ovnen og gratinerer mosen, til den bliver lysebrun på toppen og varm helt igennem
Kom vinen i, og bring det i kog, mens du sørger for at dele der sidder på siderne kommer med ned. Altså tanker på rødvin, løg, champignon og så tænkte jeg fløde
Jeg lavede toppingen med spidskål, forårsløg, sesamfrø og pinjekerner, men du kan variere med gulerodsstrimler, squashstrimler, valnødder, en smule hvidløg - og tusind andre ting
Koteletterne krydderes med salt og peber, hvor efter de brunes på en stegepande på begge sider. Herefter lægges de i et ovnfast fad, og pølserne ovenpå
Smelt smørret på en pande og sautér løget uden at det tager farve. Her er opskriften på min lørdags menu der passer til efterår og hygge med gode venner