På kartoffelmos med løg og hvidløg opskrifter

Kartoffelmos

Kartoffelmos

samme måde som medkartoffelmos, kan du tilsætte krydderurter og krydderier. Ja, jeg kan sågar finde at stege en rest panden til frokost dagen efter som en slags kartoffelmosfrikadeller, eller jeg kan spise det som pålæg en rugbrødsmad – gerne med rester af hvad der nu måtte have været til mosen dagen før
Sød kartoffelmos m. bacon

Sød kartoffelmos m. bacon

Der er mange muligheder og det ser jo fint ud tallerknen mednoget grønt. Man kan selvfølgelig selv bestemme, hvor dyre og fine råvarer, man går efter, og den måde regulere efter sit budget

Rådyr i gryde og kartoffelmos med kål og citron

Juster konsistensen med mælk, kom det hele i et fad og læg nogle meget tynde skiver smør toppen. Når der er cirka en halv time, til gryderetten er færdig, stiller man fadet ind i ovnen og gratinerer mosen, til den bliver lysebrun toppen og varm helt igennem
Gryderet med kødsauce og kartoffelmos

Gryderet med kødsauce og kartoffelmos

Min kæreste har lært mig denne ret og jeg er vild med den - især en kold vinterdag.  tallerknen er det måske ikke det kønneste syn, men hey
Marokkansk Kylling med Sød Kartoffelmos

Marokkansk Kylling med Sød Kartoffelmos

Skær kyllingen i tykke skiver og anret kartoffelmosen. Marokkansk mad er ofte enormt velsmagende og "fragrant" som man siger engelsk
Fasan med rødvin, løg og svampe.

Fasan med rødvin, løg og svampe.

Kom vinen i, og bring det i kog, mens du sørger for at dele der sidder siderne kommer med ned. Altså tanker rødvin, løg, champignon og så tænkte jeg fløde
Topping til kartoffelmosen

Topping til kartoffelmosen

Jeg lavede toppingen med spidskål, forårsløg, sesamfrø og pinjekerner, men du kan variere med gulerodsstrimler, squashstrimler, valnødder, en smule hvidløg  - og tusind andre ting
Mørbradgryde, helt klassisk

Mørbradgryde, helt klassisk

Vend mørbrad stykkerne i melet, smelt smørret i en sauté pande og brun mørbrad stykkerne godt alle sider
Her spises Osso buco.......

Her spises Osso buco.......

Retten rækker lidt længere når den serveres medkartoffelmos, som virkelig ligger en solid bund og vi har derfor rester til søndag
Koteletter i fad

Koteletter i fad

Koteletterne krydderes med salt og peber, hvor efter de brunes en stegepande begge sider. Herefter lægges de i et ovnfast fad, og pølserne ovenpå

Rødvinsbraiserede svinekæber

Er svinekæber det bedste kød en gris. Vi fik en grov kartoffelmos til, grøntsagerne tænkte vi os til
Svinekæber i flødesovs med jordskokker

Svinekæber i flødesovs med jordskokker

Tilsæt løgog presse hvidløgog hæld bouillon kæberne. Smelt smørret i en gryde ved god varme og brun kæberne alle sider, ca