En rest kartoffelmos, dejligt krydret medhvidløg, lidt mel og æg – og et varmt vaffeljern – jamen altså – der var ikke noget der hang i eller drillede – og de var lige til at løfte over på bageristen
Ja, jeg kan sågar finde på at stege en rest på panden til frokost dagen efter som en slags kartoffelmosfrikadeller, eller jeg kan spise det som pålægpå en rugbrødsmad – gerne med rester af hvad der nu måtte have været til mosen dagen før
Dette er en opskrift på en fedtfri og super cremet kartoffelmos. Læg dem på en bageplade, med noget bagepapir, og pensl dem på den ene side med grillmarinaden
Juster konsistensen med mælk, kom det hele i et fad og læg nogle meget tynde skiver smør på toppen. Når der er cirka en halv time, til gryderetten er færdig, stiller man fadet ind i ovnen og gratinerer mosen, til den bliver lysebrun på toppen og varm helt igennem
Jeg lavede toppingen med spidskål, forårsløg, sesamfrø og pinjekerner, men du kan variere med gulerodsstrimler, squashstrimler, valnødder, en smule hvidløg - og tusind andre ting
Vend rejerne medhvidløg, cajunkrydderi, olivenolie og timianblade. Jeg er stor fan af Jamie Oliver, og hans opskrifter passer mine smagsløg rigtig godt, så det går sjældent galt med mig og hans bøger