pisk smør, flormelis, vanillesukker, kaffe og kakao sammen og smør på kagen. Man erstatter blot smør med plantemargarine og kærnemælk med ½ liter vegansk usødet yoghurt
Dejlig svampet med et godt lag chokoladeglasurpå toppen – det er altså noget som de sætter pris på. Og er der noget moderen sætter pris på, så er det, at kagen er hurtig at lave, børnene kan med fordel være med og ikke mindst, så kan den sagtens bages dagen før, den skal bruges
Pisk ægget – sørg for at pisk godt og grundigt til ægget er blandet helt medglasuren. Smørret smeltes og blandes med flormelis og kakao (bland gerne flormelis og kakao inden så du undgår kakaoen klumper)
Det giver en flot farve uden at det bliver så mørkt eller intenst i farven, som man sædvanligvis får ved at pensle med æg, og det efterlader i øvrigt ikke smag af kaffe på bagværket
Resten af chokoladekagen kan sagtens fryses ned, så der er til romkugler en anden gang, eller bare til at spise, som den er - dog gerne med lidt glasurpå
Smelt margarinene og pisk den godt sammen med sukker. Glasur. Kagen kan pyntes med lidt hakkede nødder. Når kagen er let afkølet røres glasuren sammen og hældes over kagen
Hældes i en stor bradepande (den der hører til ovnen) med bagepapir. Kagen kræver ikke glasur, men man kan selvfølgelig godt lave en… eller også bare drysse flormelis over
Pas påmed at bruge for hård hånd, så dejen smuldre op i glasuren, det ser ikke pænt ud. Lad dig ikke snyde af det nederste billed er i en mindre bageform, vi blev bare nød til at skære kagen over, så Mads kunne transportere den med i skole på cyklen
Dette er endnu en opskrift på småkager, der røg afsted til Afghanistan. )Normalt ville jeg dekorere kager som disse med farvet glasur og sjov krymmel, men da transporten til Afghanistan kunne tage op til en måned, var risikoen for bløde og smattede kager for stor, og jeg valgte at lade det være ved kanelkager i julede former