Jeg er blevet helt vild med bunden fra den broccolitærte, som jeg lavede til min fødselsdag. (Du finder den lige HER) Så jeg brugte den opskrift som grundopskrift, og fik lavet en super lækker porretærte, hvis jeg selv skal sige det
Start med at hakke løg, hvidløg, chili og porrer. Her til aften har jeg spist en bundløs tærte. Det vil sige, der er ingen tærtebund - jeg har sparet kalorierne væk
Her på en bund af porrer og dild i mascarpone. Steg porrer bløde i olie ca. Læg porreblandingen i bunden af et ovnfast fad, læg laksestykkerne over, dryp med citronsaft og krydr med salt og peber
Kylling, chili, champignoner og porrer skæres ud og fordeles over tærtebunden. Dejen rulles ud med kagerulle (denne dej er lidt svær at arbejde med, derfor rullede jeg den "halvt ud" - så meget min kagerulle kunne klare - og trykkede resten "på plads" i selve tærteformen, så dejen dækkede både bund og siderne
Denne uges hovedret, porretærte med kartoffelbund og rygeost, lavede jeg for nylig til min gamle veninde, Sonia – og det viste sig at være hendes livret
I denne galette har jeg lavet en forholdvis fedtfattig, grov bund med fuldkornsmel. Den er fyldt med masser af løg og porrer og bacon – sidstnævnte ikke meget, men nok til at give en god, røget og salt smag til tærten
Hvis du bruger kål eller porrer, så snit det fint og svits det et par minutter på panden. Der kan laves utallige kombinationer af både fyld og bund, og det kan nærmest ikke smage dårligt, uanset hvad man skulle komme i